Evde rahat ve şık olmak için 5 altın kural

Dışarı çıkarken güzel giyinmek insana kendini hem iyi hem de özgüvenli hissettiriyor. Aynı durum aslında evde olduğun zamanlar için de geçerli değil mi? Hele ki uzun dönem evde vakit geçirmen gerekiyorsa kendini iyi hissetmek ve enerjini yüksek tutmak için tepeden tırnağa harika bir ev stili yaratabilirsin.

 

Dışarıdaki yaşama göre ev hayatında çok daha rahat ve özgür hareket ettiğimizi düşündüğümüzde elbette ki öncelik rahatlıkta. Ama bedenen rahatlık ve konforun yanında sana kendini iyi hissettirecek şıklığı da bir arada kullanabilirsin. İşte erkekler ve kadınlara özel evde rahat ve şık olmak için 5 altın kural.

Önce dolabını gözden geçir

1- Önce Dolabını Gözden Geçir

Kadın & erkek ev kıyafetleri için genelde önceliğimiz rahatlık. Ama rahatlıktan kastımız eskimiş yıpranmış dışarıda giymek istemeyeceğin kıyafetleri giymek demek değil. Evde de en az dışarıda olduğu kadar şık olmak istiyorsan; aynı zamanda özgürce hareket etmeni de sağlayacak kıyafetler hazırlayabilirsin. Son dönemlerde ev giyim kıyafetleri oldukça trend olmaya başladı. Sen de bu modaya ayak uydurmak için bir şeyler almadan önce dolabındaki kıyafetleri gözden geçirmelisin. 

Küçük bir tüyo: Bunu yaparken alt ve üst parçaları renklerine ve desenlerine göre gruplara ayır. Hepsini bir arada gördüğünde nasıl kombinler yapabileceğini ve nelere ihtiyacın olduğunu daha kolay keşfedeceksin.

Favori Renklerinle Enerjiyi Yakala

2- Favori Renklerinle Enerjiyi Yakala

Sadelikten yana mısın? Yoksa mor, turuncu, fuşya gibi dinamik renkler mi favorin? Ev stilini belirlerken dışarıdaki giyim tarzına göre çok daha özgür olduğunu unutma. Özellikle iş yaşamında çalışma ortamının belirli kurallarına göre giyinmen gerekebilir. Ama evde tamamen serbestsin. O zaman şimdi ruhunu özgür bırakma zamanı. En sevdiğin renkler üzerine odaklan. Düz renkler ile desenleri bir araya getireceğin kombinleri dene. Desenler hem kıyafetine hareket katacak hem de sana enerji verecektir.

Örneğin, kadınlar minimal ya da büyük floral desenli üstleri düz renk alt parçalarla, erkekler geometrik desenleri düz renk altlarla bir araya getirebilirler. Eğer ailece bir şıklık yaratmak isterseniz, ekose desenleri seçebilir, ortak kombinler de yapabilirsiniz.

Renklerde oynamaktan çekinme. Zıt renkleri bir arada kullanarak harika kombinler elde edebilirsin. Örneğin siyah renk bir eşofman altı ile sarı bir üstü bir arada kullanabilirsin.

Hafif ve Esnek Kumaşlar ile Özgürce Hareket Et

3- Hafif ve Esnek Kumaşlar ile Özgürce Hareket Et

Ev ortamı herkes için rahatça hareket edebilmek demek. Kanepeye uzanıp kitap okumak ya da maç izlemek, evde iş yaparken seni kısıtlamayacak ve sıkmayacak kalıp ve kumaşlardan oluşan kıyafetler seçmen önemli. Bunun için terletmeyen ve hava alan pamuklu kıyafetleri listenin başına yazabilirsin.

Salaş giyinmeyi seviyorsan dökümlü, bol üstlerle istediğin serbestliği elde edebilirsin. Ama daha üste oturan kıyafetleri seviyorsan da esnek kumaşlardan olmasına özen gösterebilirsin. Böylece seni çok sıkmayan aynı zamanda istediğin stili yakalayabileceğin ev kombinleri yapabilirsin.

Aksesuarlar ile Kıyafetine Hareket Kat

4- Aksesuarlar ile Kıyafetine Hareket Kat

Kıyafetler tamam. Şimdi geldi son rötuşlara, biraz daha ev kıyafetlerine detaylarla stilde vurgu yapmaya.

Kadınlar için saç bantları ve tokalar ev aksesuarı olarak kıyafetlere stil katacak aksesuarların başında geliyor. Böylece hem saçlarını rahat bir şekilde toplayıp hem de kıyafetinle uyumlu bir takımlama yapabilirsin. V yakalı basic bir tişört ile küçük objeli zarif bir kolye ile ışıltı yaratabilirsin. Erkekler de ince  bileklikler ile ev şıklığında ben de varım diyebilir.

Rengarenk bol çoraplar eşofmanlarını tamamlayacak favori aksesuarlar olabilir. Esprili desenler, yumuşak pamuklu dokular ile hem konfor hem stil yakalayabilirsin.

Ev Şıklığını Terliklerle Tamamla

5- Ev Şıklığını Terliklerle Tamamla

Dışarı çıkarken nasıl ki ayakkabı giymeye ihtiyacın varsa evde de hem sağlık açısından hem de rahat hareket etmek için ev ayakkabısı ya da terlik giymeye ihtiyacın var. İşin içine bir de ev stili yaratmak girince terlikler kıyafetinin tamamlayıcısı bir aksesuar olarak da önem kazanıyor.

Terlik ya da ev ayakkabısı seçerken ayak yapına uygun, rahat edeceğin kalıpta olanları tercih et. Tabanların kaymaz yapıda olması terlik seçiminde dikkat etmen gereken önemli bir detay. Bunun dışında zevkine göre renk ve desenlerden oluşan terlik ve ayakkabı modelleri eçanta’da seni bekliyor. Ev stilinde son noktayı şık bir terlik ya da ev ayakkabısı ile koy.

evde yaşam

Uzun süreli evde kalmamız gereken bu dönemde evde kendini iyi hissetmek için 5 altın kuralı uygulayıp hoş kombinler hazırlayabilirsin. Ayrıca senin için hazırladığımız Evde Yaşam serisine göz atabilir evde keyifli vakit geçirebileceğin önerilerden fikir edinebilirsin.

Etiketlendi: Evde Yaşam