Guess, 1980’li yılların başına damga vuran, Amerikan modasını dünyaya yenilikçilikle tanıtan ve kurulduğu günden bu yana hızlı tüketim anlayışını yüksek fiyatlarla birleştiren marka, ulaşılabilir lüks kavramını da dünyaya tanıtmıştır. Gençlerin enerjisinden, coşkusundan esinlenen çılgın, özgür, özgün ve dinamik tasarımlara sahip Guess çantalar ve Guess cüzdanlar içerisinden her zaman stilinin tamamlayıcı parçasını bulabilirsin! Kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan çanta konusunda Guess, her zaman için işlevsellik ve stili bir arada vadeder.

 

Lüks deri çantalar, seyahat çantaları, sırt ve denim çantalar, omuz çantaları… Guess çanta koleksiyonunda aradığını bulamama ihtimalin yoktur. Sokakta, okulda, sporda, restoranda ya da yürüyüşte mutlaka bir Guess vardır. Trendleri belirleyen marka Guess’in bu kadar yayılmasıyla birlikte orijinal olmayan Guess ürünler de piyasada fazlaca bulunmakta.

 

Peki, Guess çantaların orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Senin için Guess ürünlerin spesifik özelliklerinden oluşan bir rehber oluşturduk.

 

ORİJİNAL GUESS REHBERİ

 

  • Etiketini araştır! Guess ürünler satıldıkları zaman üzerlerinde seri numarası olan bir etiketle satılır. Üzerindeki kodu internetten araştırarak ürün ile aynı olup olduğunu kontrol edebilirsin.

  • İçinde kod bulunur! Ürünlerin içinde kahverengi bir etikette yazan kod bulunur. Bu kodun, dış etiket ile aynı olup olmadığını kontrol etmeyi unutma. Bu kod genellikle yeni modellerde olur, o nedenle 100% garanti vermez ancak yeni satın alınan ve etiket olmayan bir model kesinlikle şüphe uyandırmalıdır.

  • Logolarına dikkat et! Markanın ürünlerinde metallerde temiz damgalar bulunur. Buradaki font ve basım şekli çok önemlidir ve her üründe mutlaka logo aynıdır.

  • Çantanın, varsa fermuarlarına kontrol et. Markanın ismi fermuarlarda, özellikle de dış fermuarda kesinlikle olmalıdır. Olmaması durumunda ürünün orijinal olmayan bir Guess olduğunu anlayabilirsin.
  • Toz torbasını da göz önünde bulundurmalısın. Orijinal Guess toz torbaları beyaz renklidir ve tok bir kumaşa sahiptir, bazı koleksiyonlarda ise kahverengi veya pembe toz torbası bulunabilir, bu nedenle araştırmakta fayda var.

  • İçi de dışı kadar önemlidir. Ürünün içinde de dikişler ve logodaki düzeni kontrol etmelisin. Pek çok çantada içte metal logo bulunur. Bu logonun dikişleri eşit ve muntazamdır.

  • Markanın tüm modellerini tanı! Markanın üretmediği modeller sahte ürün satıcıları tarafından piyasaya sürülebilmektedir. Guess’in web sitesini kontrol etmek, şüpheli gördüğün modelleri ayırt etmen için iyi bir yöntemdir.

  • Yazım fontunu öğren. Marka her zaman aynı yazım fontunu ve kurumsal ögelerini kullanır, fontu ve Guess’in görsel enstrümanlarını öğrenmek yanılma ihtimalini azaltacaktır.

 

Etiketlendi: Markalar Moda Dünyası