Ünlü çanta markaları, yaygın kanının aksine yalnızca görüntü açısından değil; birçok farklı açıdan avantaj sağlıyor. Dünya çapında bilinen ünlü çanta markaları, her sezon moda ve tasarım trendlerine yön vermekle sınırlı kalmıyor; yüksek kaliteli malzemeleri, her zaman ilgi gören tasarımları, prestijli bir imaj yaratmaları, onlarca farklı ülkede yer alan mağazaları, mükemmel satış sonrası hizmetleri ve  2. el piyasasında da yoğun ilgi ve değer görmeleri nedeniyle genellikle lüks kategorisinde konumlandırılıyor. Senin de aklında bu tarz dünyaca ünlü bir markanın çantasına sahip olma fikri varsa içeriğin devamına göz atabilir, böylece çanta konusunda dünya devi sayılan firmaların detaylarını öğrenebilirsin. İşte alfabetik sırayla dünyanın en ünlü çanta markaları:

Popülaritesini Hiçbir Zaman Kaybetmeyen Ünlü Çanta Markaları

  1. Alexander McQueen
  2. Calvin Klein
  3. Chanel
  4. Dior
  5. Gucci
  6. Guess
  7. Herschel
  8. Kipling
  9. Louis Vuitton
  10. Michael Kors

Alexander McQueen

2010 yılında talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden dünyaca ünlü modacı Alexander McQueen'in kendisi ile aynı ismi taşıyan moda markası, 1992 yılında kurulmasına ve köklü bir geçmişi olmamasına rağmen gerçek anlamda benzersiz, fark yaratan tasarımları; her açıdan ilginç defileleri nedeniyle dünyanın en ünlü moda markaları arasında yer almayı başarıyor. Koleksiyonlarında pek çok parçaya yer veren markanın özellikle son yıllarda sneaker modelleri ile birlikte çanta modelleri de dikkat çekiyor.

Çoğu modeli vurucu renklerden, desenlerden ve işlemelerden meydana gelen Alexander McQueen çantalar, bu karakteristik özelliklerinden dolayı genellikle şık davetlerin ve özel gecelerin vazgeçilmezi olabilecek alternatifler içeriyor. Ancak markanın özellikle son dönemde trend hâline gelen ve Kaia Gerber'den Naomi Campbell'a pek çok ünlü ismin tercih ettiği Story gibi her stile uyan ve zamansız olarak tanımlanan sade çanta modelleri de bulunuyor.

Alexander McQueen Çanta

Calvin Klein

1968 yılında New York'ta kurulan ve ismini kurucusundan alan Calvin Klein, kurulduğu yıldan beri lüks moda evi sıfatıyla başarılı kreasyonlar tasarlamaya ve sunmaya devam ediyor. Özellikle spor tarzda ürettiği iç çamaşırları, kol saati ve ayakkabı modelleri ile ön plana çıkan dünya devi konumundaki moda markası, hem erkekler hem kadınlar için klas ve kullanışlı çantalar da üretiyor.

Lüks kıyafet ve aksesuar konusunda yarım asrı aşan tecrübesiyle günümüz modasına yön veren Calvin Klein'ın en çok ilgi gören koleksiyonlarından birini kadın çanta modelleri oluşturuyor. Genellikle materyalin öne çıktığı Calvin Klein çantalar, aynı zamanda birbirinden farklı boyutları ve dayanıklılıkları ile oldukça kullanışlı seçenekler sunuyor.

Calvin Klein Çanta

Chanel

Pek çok kadın için kıyafet ve aksesuar konusunda her bir parçası ayrı bir başyapıt olarak kabul edilen Chanel, filmlere konu olan hikayesinden de bilindiği üzere 1920 yılında Fransız Coco Chanel tarafından kuruluyor ve hâlâ tüm dünyada bir kadın tarafından kurulmuş nadir lüks moda markalarından biri olarak kabul ediliyor. Her yıl ilginç mekanlarda düzenlediği defilelerle gündeme gelen marka, kıyafetleri kadar aksesuarları nedeniyle de ilgi görüyor.

Çanta dendiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Chanel, zincirli ve kapitoneli Classic serisi ile dünyanın dört bir yanında kadınların hayallerini süslüyor. Eğer uzun yıllar kullanabileceğin, hem dünyaca ünlü hem de klasik bir çanta modeli arıyorsan gönül rahatlığıyla Chanel çantalardan birini tercih edebilirsin. Ancak sayısız replikası olduğu için satın alırken çok dikkatli olman gerekiyor.

Chanel  Çanta

 

Dior

Tıpkı Chanel gibi iddialı kreasyonlarıyla tüm dünyada bilinir hâle gelmiş köklü Fransız moda evlerinden Dior, daha çok abiye gibi salon tarzı olarak tanımlanabilecek parçalarıyla bilinse de markayı asıl çekici kılan ürünleri arasında parfüm çeşitleri ve çanta modelleri yer alıyor. Her zaman özgün biçimlere ve desenlere sahip olmayı başaran Christian Dior çantalar, hem prestijli hem farklı olmak isteyenler için ideal seçenekler sunuyor. Sarah Jessica Parker'dan Paris Hilton'a kadar birçok dünyaca ünlü ismin favoriler listesinde yer alan Saddlebag ise son yıllarda tekrar popüler oldu ve artık 2 farklı boyda satılıyor.

Dior Çanta

 

Gucci

1921 yılında İtalya'da kurulan prestijli moda markalarından Gucci, özellikle son yıllarda klasikleşmiş parçalarına ek olarak ilginç defileleri ve ürünleriyle de sık sık gündeme geliyor. Karakteristik logosunu, desenlerini ve kırmızı, yeşil renklerini tüm koleksiyonlarında bolca kullanan moda evi, geleneksel olanla farklı olanı mükemmel bir şekilde harmanlamayı da başarıyor. Bu yüzden her yerde ve her zaman kullanılabilecek çanta modellerinin yanı sıra renkli ve çılgın çanta tasarımlarına da imza atarak fark yaratmayı başaran Gucci, değişik olanı denemek konusunda en cesur markalardan biri sayılıyor.


Gucci Çanta

 

Guess

Kurulduğu Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünyada 30 yılı aşkın bir süredir nefes kesici şıklıkları nedeniyle bilinen Guess çantalar, klasikten spora birçok alternatif barındırıyor. Kabartmalı yapıları, karakteristik formlarıyla öne çıkan Guess çanta modelleri, günlük kullanım için şık seçenekler sunuyor. Özellikle Kuzey Amerika ülkelerinde oldukça yüksek bir popülerliğe sahip olan marka, çanta modellerinin yanı sıra spor ayakkabı ve üst giyim konusunda da oldukça iddialı parçalar üretiyor.


Guess Çanta

Herschel

Herschel Supply Co. ismiyle de bilinen Kanada orijinli marka, özellikle kadın sırt çantası modelleri ile dünya çapında tanınıyor. 2009 yılında kurulmasına ve eski bir marka sayılmamasına rağmen retro detaylı özgün Herschel sırt çantası modelleriyle kısa sürede tüm dünyada popüler olmayı başaran Herschel, aynı zamanda yalnızca çanta üzerine uzmanlaşmış sayılı firmalar arasında yer alıyor. Hem malzeme hem tasarım açısından uzun yıllar eskimeyecek bir sırt çantası modeli arıyorsan Herschel çanta seçeneklerine göz atabilirsin.


Herschel Çanta

Kipling

1987 yılında Belçika'nın Antwerp kentinde üretime başlayan ve fonksiyonel, hafif, sade çanta modelleriyle beğenilen Kipling, özellikle formal ve günlük hayatta kadınlar için oldukça cazip alternatifler içeriyor. Herschel gibi çanta üzerine uzmanlaşmış firmalardan biri olan Kipling'in ürünlerindeki en karakteristik detayları ise parlak kumaşları ve fermuara takılı maymun şeklindeki anahtarlıkları oluşturuyor. Ayrıca silinebilir yapıya sahip olan Kipling çantaları uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanabilirsin.


Kipling Çanta

Louis Vuitton

1854 yılında kurulan ve 150 yılı aşkın köklü tarihiyle dünyanın en eski moda evlerinden biri olan Louis Vuitton, yalnızca bu nedenden dolayı dahi saygıyı ve hayranlığı hak ediyor. İsmini kurucusundan alan Fransız orijinli marka, farklı boyutlarda çantalar ve valizler üreterek başladığı moda yolculuğunu günümüzde giyimden aksesuara oldukça zengin bir ürün çeşitliliğiyle sürdürmeye devam ediyor.


Dünyanın en ünlü çanta markaları arasında yer alan, ünlülerin ve moda tutkunlarının hiçbir zaman kullanmaktan vazgeçmediği Louis Vuitton'un özellikle logo baskılı çanta modelleri için Tokyo'dan Paris'e pek çok şehirde kuyruklar oluşuyor. Tıpkı Chanel gibi replikalarıyla her yerde karşılaşılabilen Louis Vuitton çantaları alırken de çok dikkatli olmalısın.


Louis Vuitton Çanta

 

Michael Kors

Aynı isimdeki Amerikalı moda tasarımcısı Michael David Kors tarafından kurulan ünlü çanta markası, özellikle iş hayatında prestij kazanmak isteyen kadınların vazgeçilmez tercihleri arasında yer alıyor. Tamamen çanta üzerine uzmanlaşmış bir marka olan Michael Kors, şık ve kullanışlı kelimelerinin karşılığı olabilecek kadar etkili seçenekler üretiyor. Günlük kullanım için de mükemmel çanta modelleri sunan Michael Kors çanta modellerinin koleksiyonlarında siyah, kırmızı, beyaz gibi klasik renklerin yanı sıra buz mavisi, toz pembe ve mint yeşili gibi sıra dışı renkler de bulunuyor.


Michael Kors Çanta

Dünyanın en ünlü çanta markaları arasından hangisini tercih edeceğine karar verdiysen orijinallik garantisi ve güvenilir hizmeti ile aklındaki seçeneği eçanta'dan kolayca sipariş verebilirsin.