Kadın modasının zarif aksesuarları şüphesiz takılar… Günlük kombinlerden şık davetlere mükemmel tamamlayıcı rolündeki takılar, doğru seçildiğinde kıyafetinin aurasını anında birkaç basamak üste taşıyabilme potansiyelinde. Her ne kadar küçük detaylar gibi görünse de takı seçimi söz konusu olduğunda çoğu zaman bu o kadar kolay olmayabiliyor, sen ne dersin?


elbiseye uygun takı seçimi

Zarafetini yansıtan gece elbisesi, kritik bir toplantı öncesi giydiğin iş kıyafeti, hafta sonu kısa bir gezinti, arkadaş grubuyla buluşmalar, elegan organizasyonlar ve dahası… Her anına özel kombinlerini fark yaratan bir dokunuşla taçlandırmak istediğinde başvurabileceğin en ideal yardımcılar elbette takılar! Şimdi gelelim asıl meseleye. Madem takılar birçok farklı kombini taçlandırabiliyor; o halde kıyafete uygun takı seçimi nasıl yapılmalı?

 

kıyafete uygun takı


İçeriğimizde sana özel, bijüterilerde veya diğer aksesuar dükkanlarında vakit kaybetmeni önleyecek
doğru takı seçimi püf noktalarını paylaşıyoruz! Yetişmen gereken bir kutlama ya da gerçekten içine sinerek güzel ve özenli bir görünüm sergilemek istediğin her türlü aktivitede kolayca uygulayabileceğin, işine yarayacak elbiseye uygun takı seçimi ipuçları için seni hemen bir sonraki alt başlığa davet edelim!

 

Takı kullanımı, nokta vuruşu seçimlerle sıradan bir kombine damga vurabileceği gibi yanlış renk, boyut ve şekillerde seçilerek göz alıcı kıyafetleri etkisiz hale getirebilir. Seni bu riskten anında kurtaracak takı nasıl seçilir endişesinden çekip alacak en pratik tavsiyeler elbiseye uygun takı seçimleri yazımızda!

 

takı nasıl seçilir



Elbiseye Uygun Takı Seçmenin 4 Püf Noktası

 

Hayatın değişik alanlarında kullanabileceğin işlevsel bir bilgi sunalım önce: Kendini tanıdığında ve özüne yönelik farkındalığını artırdığında yaşam kaliteni daha hızlı yükseltebilir, ideallerine daha kolay ulaşabilirsin! 

 

Bir kafede arkadaşlarınla buluşacak olsan da en yakın arkadaşının düğün davetine katılacak olsan da giyeceğin kıyafeti kendine yakıştırabilmen ve taşıyabilmen için vücudunu, tenini tanıman gerekir. Elbisen gösterişli, pahalı olabilir; fakat sana uygun olmadığı sürece bunun hiçbir değeri yok.


Bu minvalde amaç, seçtiğinde tıpkı senin vücudun için özel dikilmiş etkisi yaratacak bir elbise giymekle eş değer doğru takı seçimi pratikleri yapmak. Dilersen, şimdi adım adım
en iyi takı seçimi önerilerimize göz atalım:


elbiseye uygun takı nasıl seçilir

1) Gece Elbiseleri ve Abiyeler İçin Takı Seçimi Nasıl Olmalı?

 

  • Gece elbisesi için uygun takı arıyorsan yapman gereken altın, gümüş renkli veya taşlı, parlak takılara yönelmek.

  • Gecenin asil karanlığında senin ışıldamanı sağlayacak kolye, küpe, bileklik veya yüzükler konsepte çok daha uygun olacaktır.

  • Ağır takılar düğün, kutlama, kokteyl gibi özel davetler için idealdir. 

  • Boyuna ve saç modeline göre değişebilmekle birlikte nispeten daha büyük takılar gece elbiseleri ile uyumludur.

  • Özetle, büyük ve kalabalık organizasyonlarda ışıltılı, iddialı takılar seçmekte cesur olabilirsin.

  • Bu tür davetler için şık bir saat edinebilirsin. Diğer takılarınla uyumlu olabilecek bir renk işine yarayacaktır.


abiyeye uygun takı nasıl seçilir

2) Günlük Kıyafetler ve Sosyal Aktiviteler İçin Takı Seçimi Nasıl Olmalı?

 

  • Arkadaş grubunla buluşacaksan, sevgilinle bir şeyler içmeye çıkıyorsan ya da sadece biraz gezinmek ve hava almak için kendini dışarı attıysan günlük daha sade ve spor aksesuarlar kullanabilirsin.

  • Saat, küpe ve küçük bir kolyeyle günü kurtarabilirsin.

  • Yaz aylarında, etek, şort, elbise ya da bileği açıkta jeanlerle ayak bileklerin için zarif bir halhal da seçebilirsin kendine.

  • Sade bir tişört, gömlek, triko ya da kazak giydiğinde takılarını daha parlak, renkli ya da büyük tercih edebilirsin.

  • Günlük kombinlerinde saçına takacağın bir bant ya da tatlı bir toka bile sana enerji verecektir.

  • Mevsime uygun renklerde saç bantları veya fularlar tercih edebileceğin bir başka aksesuar seçenekleridir, diyebiliriz.

  • Dilersen tişört, gömlek, bluz ya da trikonun bel kısmını pantolunun içine yerleştirip şık bir kemer takarak maskülen ama etkili bir tarz elde edebilirsin.

  • Bu kemerin çantan ve ayakkabınla uyumlu bir renkte olursa etkisi bir kat daha artacaktır.

  • Güneşli günlerde kıyafetinle uyumlu bir güneş gözlüğü tercih ederek hem güneşten korunabilir hem de hoş ve havalı bir auraya sahip olabilirsin; bu aşamada gözlüklerinin yüzünün ebatlarına uygun olması mühim elbette.


takı nasıl seçilir

3) Elbisenin Renk ve Desenine Uygun Takı Seçimi

 

  • Giydiğin kıyafet vücuduna uyumlu olmalı; bu konunun öneminden bahsetmiştik. İşte, bu uyumun son dokunuşu da takıların. Elbisen ve takının harmonisi senin güne damganı vurmanı sağlayacak!

  • Elbisenin rengi önemli bir faktör. Örneğin; lacivert, siyah, yeşil ya da buna benzer koyu renk bir elbise giyiyorsan elbisenin rengiyle uyumlu olacak taşlarda küpe, bileklik ya da kolyeler seçebilirsin.

  • Risk almak istemiyorsan gümüş ve altın kaplama takılara yönelebilirsin.

  • Beyaz elbiseler her türlü takı için ideal bir zemin yaratır. Dilediğin renk ve tasarımda takı seçebilirsin.

    Elbisenin beyaz sadeliği ile takılarının canlılığı hoş bir uyum sağlayacaktır.

  • Renkli elbiselerde durum biraz daha risk taşıyor. Kırmızı, pembe, sarı, mavi, turuncu ve benzeri canlı renkli kombinlerinde elbisenin renginde veya renk tonlarında bir takı çok uyumlu olacaktır.

  • Çizgili, geometrik, çiçekli, puantiyeli desenli elbiselerde mümkün olan en sade tasarımlara yönelmelisin. Çünkü elbisen yeterince hareketli olacağı için takılarınla görünümünü yormak istemezsin.


takı seçmenin püf noktaları

4) Elbisenin Modeline Uygun Takı Seçimi

 

  • Elbisenin modeli ve kesimine uygun takı seçimi de bir diğer önemli detay. Bu aşamada giyeceğin elbisenin dekoltesine göre takı seçebilirsin.

  • V yaka ya da göğüs dekolteli bir elbise ya da kıyafet için uzun, çok zincirli, taşlı kolyeler harika olacaktır.

  • Kolye ile uyumlu bir küpe tamamlayıcı olabilir; fakat bu hususta dikkat etmen gereken kolye ve küpe arasında bir denge sağlanması. Her ikisinin de abartılı, büyük ve gösterişli olmasını duru bir görünümde istemeyiz.

  • Eğer vücudunun diğer bölgelerinde örneğin; kolların, kalçan veya belinde fazla kilolar varsa dekolte ve takılar sayesinde odağı bu bölgeye çekebilirsin.

  • Sırt dekolteli elbiselerde uzun tek zincir kolyeleri sırtına doğru, yani alışılmışın tam tersi yönünde sallandırarak takabilirsin. Sırtındaki hoş detay pek çok kişiyi etkileyecektir.

  • Boğazlı bir kazak, triko ya da göğüs bölgesi kapalı bir elbise giyiyorsan kolye yerinde küpelerinle fark yaratmayı seçebilirsin. Çünkü boyun bölgen kapalı olacağı için burada kullandığın kolyeler etkisini kaybedecektir.

  • Büyük küpeler, halka küpeler ve iddialı bir rujla mükemmel bir görünüm elde edebilirsin.

  • Tek omuz kıyafetlerinde omzu açık kalan bölümdeki koluna bileklik takabilirsin; yine aynı şekilde omzunun açık kaldığı tarafa uzun bir küpe de takabilirsin; oradaki boşluğu zarif şekilde dolduracaktır.


takı seçmek


Gece Elbiselerin İçin Şık Tamamlayıcı El Portföyleri eçantada!

 

Mini, yırtmaçlı, uzun, dekolteli, dar ya da kabarık! Tüm gece elbiselerin için kutlamaya damgasını vuracak en iyi tamamlayıcı el portföyleri ve clutch çantalar eçantada!

 

Yerli ve yabancı marka devlerini bir araya getiren, ülkenin en köklü online çanta satış platformu eçantada altın, gümüş, simli, parlak, sade, mat, zincir askılı, kapaklı, kilitli abiye çantaları hızlı teslimat ve güvenli ödeme garantisiyle yalnızca 1 TL kargo ücreti karşılığında hemen kapında!

Siyah, lacivert, kırmızı, beyaz ya da farklı bir renk; tüm elbiselerinle uyum sağlayabilecek, en mutlu kutlamalarına eşlik edebilecek el portföyleri, clutch çantalar ve daha fazlası için hemen tıkla, özel indirim fırsatlarını kaçırma!

 

 

İlgini Çekebilir:

 

Her Sezona Uygun Çanta Modelleri

 

Her Duruma Uygun Beyaz Çanta Modelleri

 

Küçük Sırt Çantaları Nasıl Kullanılır ve Kombinlenir?

Kadınlar Oduncu Gömleği Nasıl Kombinlemeli?

Abiye Seçerken Dikkat Etmen Gereken Püf Noktaları