İlkokul çağında doğru beslenme, gelişim süreci açısından son derece önem taşıyan bir konu. Bu dönemde çocukların okulda tükettikleri besinleri kontrol altında tutmak ve aynı zamanda onlara geniş bir damak zevki kazandıracak seçenekler yaratmak gerekli.

Beslenme çantası hazırlama rutinlerinde yapılacak birkaç değişiklik ile sen de çocuğun için doyurucu ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsin. Eğlenceli beslenme çantası tarifleri ile onu yemek yemek konusunda teşvik edebilir, çocuğunun okulda keyifli beslenme saatleri geçirmesini sağlayabilirsin. 

Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanır?

Çocuklar için beslenme çantası hazırlama birkaç adımdan oluşur. Bu adımlardan ilki kuşkusuz ki çocuk için doğru yiyeceklerin belirlenmesi ve planlanması. Bu noktada ise gelişimi destekleyen vitaminleri sağlayacak, besin değeri yüksek ve aynı zamanda çocukların severek tüketmek isteyeceği alternatifleri değerlendirmek gerekir. Çocuğun beslenme düzeni dikkate alınarak yapılacak bu plan haftalık olabileceği gibi aylık olarak da yapılabilir. Ayrıca öğretmen ve doktor gibi uzmanların tavsiyelerinden yararlanmakta da fayda var. 

Doğru planlanmış bir beslenme rutininin ardından ise çocuk için kullanışlı bir beslenme çantası seçmek önemli. Gıdaların güvenle taşınmasını sağlayacak sağlam modeller bu iş için en uygun seçenekler. Ayrıca çocukların ilgisini çekecek renkli tasarımlar ve eğlenceli beslenme çantası görünümleri de işlevselliğin yanında öne çıkar. 

 

Beslenme çantası hazırlanırken dökülmeyecek, bulaşmayacak gıdaların seçilmesi önemli. Bu sorunu ortadan tamamen kaldırmak içinse sağlam saklama kapları, su şişeleri ve streç film gibi yardımcılar, beslenme çantası hazırlama işlemini kolaylaştıracak detaylardan. Beslenme çantasına sığacak ve çocuğun kolayca kullanabileceği ürünler bu aşamada önem kazanır. Meyve ve sebze gibi çiğ gıdaların beslenme çantasına koyulurken peçete ya da streç filme sarılması da hem hijyen hem de kullanım kolaylığı bakımından değerlendirilebilecek bir yöntem.

Bütün bu unsurlar bu araya geldikten sonra ise geriye yalnızca çocuklar için sağlıklı beslenme çantası menüleri hazırlamak kalır. Sen de bu püf noktalarına dikkat ederek çocuğunun beslenme saatlerini iple çekmesini sağlayabilirsin. 

Organik Ürünler İle Beslenme Çantası Tarifleri 

Çocukların beslenmesinde organik ürünlerin kullanılması sağlıkları açısından gerekli. Hal böyle olunca beslenme çantası menülerinde de organik ürünlere genişçe yer verilir. Bu sayede ailelerin içi rahat ederken çocuklar da yiyeceklerin doğal ve lezzetli tatları ile küçük yaşlardan itibaren tanışma fırsatı bulur. 

Organik ürünler ile hazırlanacak beslenme çantası menüleri arasında leziz kahvaltılık seçeneklerinden oluşan bir birleşim yer alabilir. Haşlanmış yumurta, zeytin ve beyaz peynir ile yapılabilecek bir menü çocuğun her açıdan gelişimini destekleyecek besin maddelerini içerir. Ayrıca bu faydalı yiyecekler, onun gün içinde gereksinim duyacağı tüm enerjiyi de sağlar. Tamamı organik tercih edildiğinde protein ve kalsiyum gibi vücut için gerekli besinleri bir araya getiren bu minik sofrayı taze sıkılmış meyve suları ya da organik günlük süt ile tamamlamak da son derece etkili bir alternatif. Ayrıca mevsim meyveleri de en iyi seçeneklerden.

Organik ürünlerin kullanılabileceği bir diğer beslenme saati tarifi ise organik tavuk ile hazırlanmış küçük bir sandviç ve meyve birleşiminden oluşur. Çocukların severek tüketeceği besinler, doyurucu özellikleri ve faydaları ile dikkat çeker. Az kavrulmuş kuru yemiş çeşitleri, domates, salatalık ya da havuç gibi çiğ sebzeler ve protein ağırlıklı kolay tüketilebilir besinler; beslenme çantası menüsü listelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. 

Beslenme Çantası İçin Sağlıklı ve Lezzetli Tatlılar 

Beslenme çantası fikirleri içinde tatlılar da kendine yer bulur. Bütün gün koşup oynayan ve ders dinleyen çocukların gereksinim duydukları enerjiyi almalarını sağlayacak bu yiyecekleri beslenme çantasına eklemek onları sağlığı tehdit eden hazır gıdalardan korumak için de işe yarayan bir yöntem haline gelir. Beslenme çantasına ekleyeceğin sağlıklı tatlı alternatifleri ile sen de çocuğunun beslenme düzenine sağlıklı ve lezzetli dokunuşlar yapmak istiyorsan bu alternatifleri değerlendirebilirsin. 

Beslenme çantasında yer alacak tatlı gıdalardan ilki evde yapılmış kek ve kurabiye çeşitleri. Çocuk için beslenme saatini keyifli bir biçimde sonlandıracak bu yiyecekleri evde kullandığın hijyenik ve sağlıklı malzemeler ile hazırlayabilirsin. Kuru üzümlü kurabiyeler, portakallı ya da limonlu kekler, evde hazırlanabilecek kraker ve benzeri sağlıklı atıştırmalıklar bu seçeneklerden yalnızca bazıları. 

Beslenme Çantası İçin Eğlenceli Alternatifler

Beslenme Saati İçin Eğlenceli Alternatifler

Yiyeceklerin besleyiciliğinin yanı sıra hayal dünyası geniş, enerjik ilkokul çocukları için eğlenceli ve dikkat çekici sunumlar hazırlamak da iyi bir seçim. Çocuğun beslenme çantası menüleri içinde ona küçük sürprizler hazırlamak ve sıradan yiyecekleri bile eğlenceli birer oyun haline getirmek onun yemek zevkinin gelişmesi ve yemek yemekten daha çok keyif almasını sağlamak için kullanılabilecek bir yöntem. Örneğin tost ekmeği ile hazırlanan bir sandviçe zeytinden gözler ve salatalıklardan gülen bir ağız eklemek yaratıcı ebeveynlerin çocukları için hazırlayabilecekleri şirin sürprizlerden biri.

Patates salatası ya da yumurta salatası gibi besinleri onun sevdiği çizgi film kahramanının resmini barındıran bir saklama kabında sunmak, renkli peçeteler ve hiç beklemeyeceği meyveli yoğurt, çikolatalı süt gibi sürpriz atıştırmalıkları beslenme çantasına eklemek ise değerlendirilebilecek diğer dikkat çekici ve eğlenceli detaylardan. Bu sayede onu beslenme saatlerinde daha da mutlu edebilir, sağlıklı yiyecekler ile beden gelişimini desteklerken eğlenceli sunumlar ile onu ruhsal olarak da teşvik edebilirsin.

5 Günlük Beslenme Çantası Menü Önerileri

5 Günlük Beslenme Çantası Menü Önerileri 

Çocuk için doğru beslenme biçimini belirledikten ve beslenme saatini zenginleştirecek ayrıntıları keşfettikten sonra geriye yalnızca onun için nefis menüleri hazırlamak kalıyor. Bu menüleri hazırlarken daha planlı olmak ve "Beslenme çantasına ne konur?" diye her gün düşünmek zorunda kalmak istemiyorsan 5 günlük sağlıklı ve doyurucu önerilerin bir araya geldiği etkili bir program ortaya çıkarabilirsin. 

  • İlk gün, çocuğun en sevdiği peynir ile yapılmış, yeşillik ve domates ile zenginleştirilmiş küçük bir sandviç yapabilirsin. Yanına mevsimine göre elma, mandalina ya da armut ekleyebilirsin. Atıştırmalık olarak fındık ve kuru incir, içecek olarak ise süt tercih edebilirsin. 
  • İkinci gün, bol yeşillik ve zeytinyağı ile hazırlanmış yumurtalı bir patates salatasını taze sıkılmış meyve suyu ile beslenme çantasına ekleyebilirsin. Atıştırmalık olarak ise badem içi ve kuru üzüm tercih edebilir, tatlı bir sürpriz olarak ev yapımı meyveli yoğurtla çocuğunun beslenme saatini renklendirebilirsin. 
  • Üçüncü gün, çocuğun tercihine göre ev yapımı peynirli ya da patatesli poğaça ve tatlı olarak bir adet üzümlü kurabiye; beslenme saati için pratik ve doyurucu bir seçenek. Yanında süt ve meyve ile bu menüde lezzet ile besleyiciliği bir araya getirebilir, günün sürprizi olarak pestil gibi sağlıklı bir atıştırmalığı menüye ekleyebilirsin. 
  • Dördüncü günde didiklenmiş tavuk, domates ve marul ile yapacağın lezzetli bir sandviçi taze sıkılmış portakal suyu ile çocuğun için bir ziyafete dönüştürebilirsin. Bu menüye çok yakışacak meyve ve sebze ise havuç ya da elma. 
  • Beşinci gün, okul günlerinin yorgunluğunu üzerinden almak için çocuğuna ufak bir sürpriz yapabilir, son gün menüsünde patates kızartması ve köfteli sandviç ile onu şımartabilirsin. Bu menüye mevsimine göre meyve eklemeyi de unutma!
eçanta Look bloğumuzda okul dönemi ile ilgili yayınladığımız “Beslenme Çantası Seçerken 4 Önemli Madde” içeriğimizi özenle hazırladık. Beslenme çantası alışverişi için önemli 4 maddeyi tüm ayrıntıları senin için derledik. Çocuklarımızın yiyeceklerini hazırladığımız beslenme çantaları için hazırladığımız içeriği incelemen faydalı olacaktır.

 

Sen de sağlıklı ve nefis menüler ile dolduracağın bir beslenme çantasıyla çocuğunu mutlu etmenin keyfini çıkarabilirsin. eçanta üzerinden kullanışlı ve hafif bir beslenme çantası seçerek beslenme saatlerini çocuğun için bir partiye dönüştürebilir, en sevdiği renkleri ve figürleri taşıyan ürünler ile ona seveceği bir okul aksesuarını armağan etme fırsatına sahip olabilirsin!
Etiketlendi: Faydalı Bilgiler