Kadın modasının vazgeçilmez aksesuarı nedir desek elbette en hızlı cevap çantalardan yana olurdu! Bir kadının çantasız evden dışarı adım atmayacağını çok iyi biliyoruz… Hem işlevsel hem de estetik açıdan moda dünyasında yeri sarsılmaz olan çanta modelleri her geçen gün kendini yenileyen ve genişleten farklı tasarım trendlerine de sahip.


çanta sözlüğü



Günlük kombinlerden şık davetlere pek çok çanta modeli, kullanım amacına uygun olarak sayısız farklı çeşitte tasarıma sahip. Kadın doğasının estetiğine yaraşır ve tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde üretilen çanta çeşitleri, birbirinden değişik isimler taşıyor. Peki, neye göre? Çanta modellerindeki isimlendirme ve kategoriler neye göre şekilleniyor?

 

Çantaları çeşitlendirirken hangi kıstaslar gözetiliyor? Genel itibarıyla bilinen günlük çantalar, el ve omuz çantaları, gece çantaları, davet çantaları gibi çanta modellerinin dışında ne gibi çanta modelleri mevcut ve bu sınıflandırma hangi sebeplere dayanıyor?

 

Senin için tam da bu noktada, rehber niteliğinde bir çanta sözlüğü hazırladık! Böylece satın alacağın veya kombinine uyarlayacağın çantayı seçerken artık daha derinlemesine bilgi sahibi olacak, yabancı dillerde isimlendirilmiş çanta modellerinin ne olduğuna dair çanta tasarımcısı edasında fikirlerini beyan edebileceksin.

 

Şimdi hazırsan, model, kullanım amacı ve tasarımına göre farklı kategorilere ayrılan çantaların dünyasına adım atalım… İşte, senin için en açık haliyle ve eçanta platformunun en gözde modelleriyle bir araya getirdiğimiz çanta terimleri sözlüğü!


çanta terimleri sözlüğü



Kapsamlı, Resimli Çanta Sözlüğü: Sık Kullanılan Terimler ve Modeller

 

Resimli çanta sözlüğü hazırlarken en kolay şekliyle kavrayabileceğin, herhangi bir mağazada veya tıpkı eçanta gibi online satış platformunda gördüğünde hemen tanıyabileceğin ‘evet bu çantanın modeli şudur’ diyebileceğin özelliklere değindik. 

 

Hadi bakalım, çantalar neye göre isimlendiriliyor, hangi çantanın ne gibi özelliği var hemen öğrenelim!

 

Omuz Çantası

 

Modası geçmeyecek, her kadının dolabında muhakkak bulunan çanta modeli! İçinizden pek çok kişinin hemen tanıyabileceği omuz çantaları gerçekten çok kullanışlı. Özellikle gün boyu dışarıda olduğunuz günlerde, ofis ve okul günlerinde çantanın içinde bulunmasını istediğin birkaç farklı eşya varsa seçimin şüphesiz bu modelden yana olmalı. Tasarımcılar bu modelin paralelinde şık ve spor çeşitlere ağırlık verdiği için ister günlük ister özel kombinlerine de kolayca uyumlayabilirsin.

 

 

 

Askılı Çanta

 

Son yılların en sık tercih edilen çanta modelleri arasında kadınların favorisi! Yumuşak askı yapısı sayesinde kullanım konforu sunduğu gibi zincir detaylarıyla anında şık bir aksesuara dönüşebiliyor. Yazın ince kombinlerle, kışın mont, ceket gibi kalın kombinlerle fark etmeksizin kolayca uyumlayabileceğin askılı çanta modelleri çapraz askılı olarak da tercih edilebilir.

 

El Çantası

 

Elde ve bükülü dirsek şeklinde alt kolda taşımaya elverişli çanta modeli. Ofis şıklığına çok uygun olmakla birlikte şık davetlerde de rahatlıkla kullanabilirsin. Farklı ebatlardaki imkanları sayesinde günü kolaylaştıran özelliklere sahip. Küçük, orta ve büyük boyutlardaki el çantaları hem resmi hem casual kombinlerde şık tamamlayıcın olacak.

 

İlgini Çekebilir

 

Çanta Çeşitleri ve Kombin Önerileri

 

Kadınlar İçin Laptop Taşınabilecek Şık Çantalar

 

Her Kadının Sahip Olması Gereken Çanta Modelleri

 

Popülaritesini Hiçbir Zaman Kaybetmeyen Ünlü Çanta Markaları

 

Kullanışlı Rehber: Ucuz Bayan Çanta Modelleri ve Fiyatları

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler