Kıyafet, tamam! Saç ve makyaj, yapıldı! Ayakkabılar, mevsime uygun! Yine de bu kombinde ters giden bir şeyler var… Her görünümü tamamlayan en önemli unsur çanta oluyor. eçanta, her kombine uygun en güzel çanta çeşitlerini en uygun fiyata sizlere sunuyor. İşte kullanım yerleri ve kombin önerileri ile en güzel çanta çeşitleri!

 

Business’dan Casual’a El Çantası Çeşitleri

Çanta çeşitleri denince pek çok kişinin aklına ilk gelen el çantası oluyor. El çantaları, resmen hayat kurtarıcı! Bu çanta çeşitleri, her look’un tamamlayıcısı olabilir. İş yaşamının gerektirdiği şıklığı işlevsel bir el çantası ile tamamlayarak hem hayatını kolaylaştırabilir hem de görünümünü tamamlayabilirsin. Her profesyonelin gardrobunda bulunması gereken el çantaları arasında seçim yaparken, en sık kullandığın parçaları düşünerek işe başla.

 

Bunlara uygun sıcak ve soğuk günlerin renk paletinde iki çanta demirbaşın olmalı… Daha sonra görünümünü canlandıracak birkaç parçayı da koleksiyonuna ekleyebilirsin. Ağırbaşlı bir pantolon-ceket takımını bir sonraki seviyeye taşımak; renkli, parlak bir çanta ile mümkün! Vatkalı ceketin, tek çizgi ütülü pantolonunla saygıdeğer bir görünümü, rengarenk bir statement parça ile kombinleyebilirsin. Üstelik bu look’unu günden geceye taşımanın da en kolay yolu.

On-the-Go Hayat Kurtarıcısı: Kol Çantası Çeşitleri

kol çantası

Bir kadının çantası, onun hakkında ne çok şey söylüyor değil mi? Sürekli yolda, hareket halinde bir hayatın tamamlayıcısı kol çantası, çanta çeşitleri arasında tercih yaparken konforundan ödün vermeyenlerin tercihi. Bu çanta çeşitleri, hayatı hızlı akanların tercihi. Esnek bir çalışma düzenine sahipsen; laptopun, ajandan ve termosun yanından ayrılmasın istiyorsan; bir yandan da şıklığına önem veriyorsan kol çantası çeşitlerini inceleyebilirsin.

Sık kullanacaklarını doğal, kolay kombinlenebilir renklerden seç. Daha sonra farklı desenler, aksesuarlar ve dokularla zamanın ruhunu yakala! Yüksek bel bir jean, beyaz bir gömlek ve lacivert bir ceketin sıradanlığını, turuncu capcanlı bir kol çantası ile modaya uydurabilirsin.

Zarif ve Kullanışlı Çapraz Askılı Çanta Çeşitleri

çapraz askılı çanta

Gardrobunda spor kıyafetler, “leisure” parçalar eksik olmayan biri için en ideal seçim; çapraz askılı çanta olacaktır. Çapraz askılı çanta çeşitleri, genç bir stilin ayrılmaz parçasıdır. Kimi zaman hafif olmak istersin… Bir telefon, bir kredi kartı ve anahtarları alıp çıkmayı, üstüne fazla da düşünmemeyi arzu edersin! Böyle anların kurtarıcısı çapraz askılı çanta seçenekleri mutlaka elinin altında olmalı.

Arkadaşlarla kahve, kısa bir alışveriş turu ya da halledilecek işlerin peşindeyken bu çanta seni rahatlatacaktır. Üstelik bu sırada şıklığından ödün vermene gerek yok! Kış günlerinde dar paça siyah bir pantolonu, dize kadar yeşil yağmur botları ve dik yaka, yumuşacık bir kazakla kombinle. Bu nefis görünümü en sevdiğin markanın monogramı ile süslenmiş çapraz askılı bir çanta ile tamamla! eçanta’nın sayfasında en dikkat çekici çapraz askılı çanta seçeneklerini bulabilirsin.

Efsane Geri Döndü: Bel Çantası Çeşitleri

Bel çantası

90’ların sokak modasından Jenner’ların Instagram fotoğraflarına geçiş yapan efsane bel çantası, son dönemin en sık tercih edilen parçalarından bir tanesi. Üstelik eskisi gibi sadece bir baba stili ile de değil! Bel çantası pek çok farklı şekilde kullanılabiliyor. Çünkü aktif ve yoğun şehir hayatının en çok tercih edilen çanta modelleri arasında yer alıyor.

Gece eğlenmeye giderken ya da arkadaşlarla buluşulan bir günde bel çantası ile look’unu tamamlayabilirsin. Bel çantasını bedene çapraz asarak görünümü tamamla. Baştan ayağa siyah bir kombinde neon bir bel çantasını omuzdan göğse doğru asarak ön plana çıkarabilirsin. En sevdiğin rengin ton-sür-ton kombininde ise bu sefer kıyafetin içinde bütünlük yaratacak yumuşak bir rengi tercih edebilirsin.

Okula Dönüş Tadında Kadın Sırt Çantası Çeşitleri

sırt çantası

Son birkaç senedir podyumlar sırt çantasını yeniden hatırladı. Bu efsane parça, ilkokul senelerinden moda haftalarına taşındı. Üstelik artık bir yüksek moda ürünü halini aldı. Sırt çantaları bugün her anında yanında. Onları en çok seyahat halindeyken hatırlıyoruz. Fakat bu pratik parçayı hayatının her alanında yanında taşımak da artık mümkün.

Şehir şıklığını tamamlayıcı bir unsur haline gelen sırt çantası, artık her yerde. Farklı dokuları bir arada kullanmayı tercih ediyorsan, stiline yeni bir tadı sırt çantanla verebilirsin. Örneğin ipek bir bluzun ağırlığını sporlaştırmak istersen, koyu renk bir jean ve deri bir sırt çantası işini görecektir. Çünkü çanta çeşitleri arasında “özgürlük” kavramı en çok sırt çantasına yakışıyor.

Onsuz Şıklık Tamamlanmaz: Portföy Çanta Çeşitleri

portföy çantası

Şıklığını tamamlamanın en emniyetli yolu, doğru çantayı seçmekten geçiyor. Kıyafetini incele… Belki harika bir işlemesi, farklı bir yakası ya da çarpıcı bir rengi var… Bu tarzı yanlış bir çanta seçimi ile sakın ha baltalama! Eğer tarzındaki yıldız parça zaten belli ise çantanı onunla yarıştırma.

Peki ya tam tersi? İşte o da mümkün! Kıyafetinde her şey güzel, uyum içerisinde ancak kombin biraz sessiz mi görünüyor? Farklı renkte ve desende bir portföy çanta ile stilini konuşturabilirsin. Şunu da atlamamak lazım; portföy çanta çeşitleri artık günlük kullanımın da bir parçası haline geldi. Kahverengi süet botlar, siyah dar bir pantolon ve yeşil bir statement ceketi, daha da genç ve çarpıcı hale getirmek istersen; renkli, cıvıl cıvıl bir portföy çanta tercih edebilirsin.

Davetlerin Yıldızı: Abiye Çanta Çeşitleri

Sıra çanta çeşitleri arasındaki assoliste geldi: Abiye çanta! Gece çantası olarak da bilinen abiye çanta, en şık kıyafetlerin tamamlayıcısı. Zarif bir gece elbisesi içinde baştan ayağa süslenmiş, ışıklı bir kadın... Bu kadının görkemini ne gölgede bırakabilir ki? Elbette yanlış çanta seçimi! Abiye çanta çeşitleri, bu noktada imdadına yetişiyor.

Abiye çantanı ister kıyafetindeki bir detaya, ister kombinindeki bir aksesuara uydurabilirsin. Bu, emin adımlarla atılmış bir moda hamlesi olur. Peki biraz risk almak istersen? O zaman tamamen aykırı bir çanta seç ve tüm dikkatleri üzerinde topla! Her davet kombinine uygun bir abiye çanta seçeneğini ise eçanta adresinde bulabilirsin.

Stilinin tamamlayıcısı çantana karar veremediysen, kafan karışıksa ya da kombinine ne tarz bir çanta uyar bilemiyorsan örneklerle desteklediğimiz çanta terminolojisi içeriğini okumanı öneririz.

Evrak Çantası

evrak çantası

İş hayatında aktif kadın ve erkeklerin bilgisayar, defter, dosya vb. eşyalarını taşımak için kullandığı yatay ya da dikey dikdörtgen şeklinde olan çantalardır. Elde kulpla taşınabilen ya da omuz askısı bulunan, evrakları düzenli ve sağlam taşımak için tercih edilen çanta türüdür.

Askılı Çanta

askılı çanta

Günlük kullanımlarda en çok tercih edilen ve kullanışlı yapısıyla hayatı kolaylaştıran çanta türüdür. Çok bölmeli olanları, taşınan eşyaları organize etmek için oldukça avantajlıdır. Uzun askılı çanta modelleri çapraz da taşınabilme avantajıyla tercih edilebilir.

Bel Çantası

Askısı bele takılabilen küçük çanta türüdür. Minimum eşya, maksimum verim isteyenler için vazgeçilmezdir. Yazın tatilde veya günü rahat geçirmek istediğinde en kullanışlı çözümdür. Son yıllarda oldukça moda olan bel çantaları pandemi döneminde de hayatını kolaylaştıracak bir aksesuar. Normalleşme sürecinde dışarı çıkarken en büyük yardımcın: Bel Çantaları başlıklı yazımızda; pandemi döneminde bel çantalarını en etkin ve sağlıklı nasıl kullanabilirsin buna değindik. Bilgilendirici ve okuması keyifli bir içerik.

Sırt Çantası

sırt çantası

Spora, okula giderken, bazen de seyahat ederken kullanılan, genellikle büyük bir bölmesi, ek olarak küçük bölmeleri de olan, sırtta rahatlıkla taşınabilen çanta türüdür. Günlük hayatta spor kıyafetlerle de rahatça kullanılabilen, eşyalarınızı düzgün organize etmenize yardımcı olarak avantaj sağlar. Eğer kullandığın sırt çantan küçük boyutlardaysa Küçük Sırt Çantaları Nasıl Kullanılır ve Kombinlenir? yazımız işine yarayacak küçük ipuçları içeriyor. Okumanı tavsiye ediyoruz.

Seyahat Çantası ve Valiz

Tatile giderken ya da tek günlük bir iş seyahatinde eşyaların kolayca taşınabileceği, boyut çeşitlilikleriyle ihtiyaca yönelik kullanılan türdür. Kumaştan, yumuşak formlu ya da korunaklı ve sert alternatifleriyle yolculuklarda kolaylık sağlar.

Hangi çanta çeşitlerine sahip olman gerektiğine karar verdiysen, seni Kadınlar İçin En İyi Çanta Markaları Hangileri? başlıklı içeriği okumaya davet ediyoruz. Hangi model çantayı tercih edersen et, sana çok yakışacağına eminiz.

Etiketlendi: Kombinler