Biliyoruz ki valizler hepimizin hayatının bir döneminde hatta bazılarının her döneminde sürekli kullanıyor. Artık en önemli ihtiyaçlarımızdan biri haline geldiğinin de farkındayız. Özellikle seyahate çıkmadan önce valizleri incelerken valiz setlerine göz attığın anlar olmuştur. Her boyutu alıp almamakta kararsızlık yaşıyorsun veya hangi çeşit valizi alacağına da karar veremiyorsun.

 

Seyahatlerimizin de çok çeşitli sebeplerden ortaya çıktığını biliyoruz. Örneğin üniversiteye gitmek için şehir değiştiriyorsun, kısa bir iş seyahatine çıkman gerekiyor veya bunlardan da öte sadece deniz kenarında keyfime bakayım kafamı dinleyeyim diye tatil seçeneklerine bakıyorsun. Ancak tüm bunların yanında en önemli şey yanına alacağın kıyafetlerini hangi çeşit bir valizde taşıman gerektiği konusunda kararsızsın.

Böyle durumlarda en büyük yardımcın, kaliteli ve işlevsel körüklü valiz olacak! Peki körüklü valiz ne demek? Körüklü valizin önemi nedir? Seyahatlerinin vazgeçilmez unsuru haline gelecek körüklü seyahat çantası ve tüm detaylarıyla doğru seçimi nasıl yapacağına dair her türlü işine yarayacak bilgiye senin için değineceğiz. Gel öyleyse hemen başlayalım!

 

 

Neden Körüklü Valizi Tercih Etmelisin?

 

S eyahat bavullarında bulunan, içine daha fazla eşya sığdırmak amacıyla fermuar ile gizlenmiş bu bölümleri açtığınızda, bavulunun daha fazla eşya aldığını görebilirsin. İşte bu fazla eşya almasının sebebi valizlerde bulunan körük sistemi sayesindedir. Bu yüzden körüklü bavul, senin için seyahatlerinde her türlü ihtiyacına cevap verecek bir yol arkadaşı olacak. 

Valiz körükleri akerdeon sistemi sayesinde günü kurtaran bir yardımcı niteliği taşıyor. Bu sebeple valiz alırken körüklü olmasına dikkat etmen senin için bir avantaj olacaktır. Körüklü valizler sayesinde son bir kazağın, son bir pantolonun artık seyahat çantana sığacak! Son bir parça eşyanın dışarıda kalması derdine son vereceksin!

Körüklü Valizi Neden Seçmelisin?

 

Valiz Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Valizinde daha fazla yer açmak istediğinde doğru tercihin körüklü valizden yana olduğunu senin için anlatmıştık. Fakat tek unsur bu olmamakla birlikte, rengine kadar bavul seçiminde birçok unsura dikkat etmemiz gerekiyor. 

Özellikle uçak seyahatlerinde hepimizin başına geliyor. Yolculuk sonrası yaşanan valiz hasarları da oldukça popüler. Bozulan fermuarlar, kırılan saplar… Bu ve daha fazlası valiz seçiminde mutlaka aklından geçecek durumlar oluyor.

Bu yüzden valiz seçimi yaparken satın almadan önce hangi unsurları gözden geçirmen gerektiğini bilmen gerekir. Doğru valiz seçimi için nelere dikkat etmen gerektiğine dair her ayrıntıyı yazımızın bu kısmında bulacaksın.

  • Sert bir dış yüzeyi olup olmadığı veya kumaştan bir yüzeye mi sahip ilk olarak gözüne çarpan seçenek bu olacaktır. Su geçirmez bir kumaşı var mı? Bu gibi nedenlerden dolayı ilk baktığımız şey, valizin dış yüzeyinde hangi malzemenin kullanıldığıdır.

  • Sert dış yüzeye sahip bir valiz seçiyorsanız dikkat edeceğiniz ilk şey uçak seyahati sonrasında hasar alıp almama ihtimali olduğudur. Bu durumda malzemenin kalitesini mutlaka incelemeniz gerekir. Kumaş malzemeye sahip bir valiz seçeceksen de, su geçirmez olmasına dikkat etmelisin.

  • Körüklü valizin valizin hacmini artırdığını ve böylelikle seyahatinden önce yanına alacağın eşyaları kolaylıkla sığdırabileceğinden bahsetmiştik. Körüklü valizin artık olmazsa olmaz olduğunu biliyorsun!

  • Valiz alırken kalitesini anlamanın püf noktalarından biri de dikişlerine bakmaktır. Dıştaki ek yerlerinin kenarı kaplanmış, kilit dikişi kullanılmış mı? Fermuar kalitesi ve dikişleri sağlam mı? Sapı kaliteli bir malzemeden mi? Valize sağlamca dikilmiş mi? Bunlar valizinizin uzun ömürlü olması için olmazsa olmaz kurallardır.

  • Yeni bavul satın alırken en dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de çekçek saplarıdır. Bunların bavula bağlantı parçaları mutlaka dayanıklı ve sağlam malzemeden ve iyi monte edilmiş olmalıdır. Alırken üşenmeden bir kaç defa açıp kapayarak bunu test edebilirsin. Herhangi bir takılma ya da kayma olup olmadığına bakman gerekir. Boy ve yükseklik kademelerini kendi boyunla ölçmelisin. Yolculuk boyunca iki büklüm bavul sürüklemek istemeyeceğini biliyoruz.

  • Dikkat etmen gereken bir diğer kural da  bavulunu taşırken çekçekten taşımamalısın. Ne kadar sağlam olursa olsun çekçek sapı dolu bir bavulu taşıyamaz. Böyle bir kullanım valizi işlevsiz hale getirecektir.

  • Valizinizin dışı kadar iç tasarımı da çok önemli. İç ceplerini, fermuarlı gözlerini, bölmeleri dikkatlice kontrol etmelisin. İçi iyi tasarlanmış, bölmeler yapılmış bir valiz seyahat sırasında sana büyük kullanım kolaylığı sağlar. Eşyalarını çok daha iyi organize eder aradığını kolayca bulabilirsin.

  • İster uçak, ister otobüs isterse gemi seyahatinde olsun bavulların %80’i siyahtır. Bu da valizinin diğerleriyle karışmasına, uzaktan hemen seçilememesine yol açabilir. O yüzden yeni bavul alırken biraz daha farklı ve seçilebilir bir renk seçebilirsin. İlla siyah almak istiyorsan valizle birlikte renkli bir valiz kılıfı da almayı ihmal etmemelisin.

  • Valizinin uçakta veya herhangi bir yerde kaybolmaması için üzerine yazacağın isim ve adres çok önemlidir. V alizin üzerinde isim yazma gözü olduğuna emin olman güvenlik için çok önemlidir. Olası bir durumda görevliler valizini bu gözde yazan adresle sana ulaştırabilirler.

  • Elbette ki tüm bu unsurların yanı sıra valizin boyutları da çok önemlidir. Bildiğin gibi üç boyutta valiz var: Kabin boy, orta boy ve büyük boy. Her boyut valize sahip olman her zaman için senin için kolaylık sağlar ancak yolculuk sırasında kabin boy valizinin hep yanında olması kaybolma ve kırılma riskini en aza indirir. Büyük ve orta boy bavul elbette çok işe yarar. Ancak elinde kabin boy valiz olması da her zaman hayatınızı kolaylaştırır.

 

Valiz Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

 

Körüklü Valiz Fiyatları

Bir valizde körük olmasının neden bu kadar önemli olduğunu biliyorsun. Aynı zamanda seyahatlerinde kullanacağın doğru valizi seçerken nelere dikkat etmen gerektiğini de tüm detaylarıyla sana anlattık. Muhtemelen kafanda nasıl bir valiz alacağını tasarladın ve sıra artık valizini satın almaya geldi.

Peki alacağın körüklü valizin fiyatları nedir? Hangi fiyat aralıklarında körüklü valiz bulabilirsin? Seni bu konuda da aydınlatacağız ve yazının sonunda artık kendin için en doğru körüklü bavul seçimini yapmış olacaksın. Kabin boy bir valizi marka ve çeşidine göre 650 TL’den başlayıp 6000 TL’ye kadar her fiyat aralığında bulabilirsin. Üstelik dilediğin renkte ve desende bir kabin valizi bulman oldukça kolay! Şimdi hemen kendi zevkine göre bir kabin valizi seçmeye başlayabilirsin!

Yine orta boy valizi de marka ve dış yüzey malzeme çeşitliliğine göre kabin boy valizdeki gibi aynı fiyat aralıklarında bulabilirsin. Maviden siyaha, siyahtan griye, hatta kırmızı ve pembe gibi alışılanın dışında da renklere ulaşabilirsin.  Büyük boy valizler de 600 TL’den başlayıp 3000-4000 TL fiyat aralığına kadar ulaşmaktadır. Bütçene göre istediğin büyük boy valizi satın alarak uzun süreli tatile güvenle çıkabilirsin!

Elbette ki bu valizler için ayrı ayrı boyutlarda valiz kılıfları da üretilmektedir. Bu kılıflar da son zamanlarda oldukça popüler hale geldi ve binlerce desende üretilip satışa sunulmaya başlandı. Valiz kılıflarını da ihtiyacın olan büyüklükteki valizine göre 70-100 TL aralığında bütçene ve zevkine göre dilediğin desende bulman mümkün! Keyifli ve güvenli seyahatler geçirmeni diliyoruz. Artık bir ani seyahatlere hazırsın!

 

Körüklü Valiz Seçimi

İlginizi çekebilir: 

 

Deri Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

 

Telgraf Çiçeği Bakım Nasıl Yapılır?

 

Ağrısız ve Acısız Küpe Modası: Ear Cuff

 

Koşu Ayakkabısı Nasıl Olmalı? Nasıl Seçilir?

 

Paraşüt Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanımı

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler