Yaşamının geri kalanını paylaşacağın hayat arkadaşınla tanıştın, evlilik kararı aldınız ve düğüne doğru tatlı telaşlar başladı belli ki, tebrikler! Geleneksel Türk düğün sürecinde bildiğin üzere belli başlı ritüeller mevcut. Kız isteme yani söz merasimi sonrasında gelinin ailesi tarafından damat için hazırlanan bir tür hediye paketine ‘damat bohçası’ adı verilir. Damat bohçası ne zaman verilir merak ediyorsan, ‘nişandan hemen sonra’ cevabını verebiliriz. Peki, hayatın en özel dönemlerinden birinde; evlilik arifesinde yeni trendlere uygun modern damat bohçası nasıl hazırlanır?


modern damat bohçası nasıl hazırlanır

Kız tarafı yani gelin ve ailesi, damat ve ailesiyle tanıştıktan, yüzükler takıldıktan sonra ziyarete gider. Bu ziyaret, kız isteme - söz merasimi sonrasındaki birkaç gün içerisinde gerçekleştirilir. Geleneklerimize göre damat bohçası nişan - söz törenin hemen ardından ziyaret esnasında iletilmelidir; bu süreci aksatmamak lazım gelir. Elbette bu gelenek Anadolu’nun farklı coğrafyalarında değişkenlik gösterebilir; ancak genel itibariyle damat bohçası geleneği bu süreçte gerçekleştirilir.

Peki, damat bohçası içine neler konur? Gelinin müstakbel eşi için modern damat bohçası hazırlığına başladıysan bu sorunun yanıtlarını arıyorsundur. Geleneksel özelliklerine ek olarak son yıllardaki moda trendlerine uyumlu modern damat bohçası listesi ve içinde mutlaka olması gerekenler ülkenin en köklü online çanta satış platformu eçanta editör ekibi olarak bu içeriğimizde sana özel derledik. Sen, düğün hazırlıklarının detayları arasında koşuşturuyorken bu konu üzerinde vakit kaybetmemen için damat bohçası listesi ve hazırlama ipuçlarını tek bir içerikte bir araya getirdik.

 

Şimdi dilersen, düğün öncesi hazırlıklarından önemli adım damat bohçası nasıl hazırlanır, içinde neler olmalı adım adım inceleyelim. Bu süreçte sana yardımcı olacak fikirlere hemen sonraki alt başlıkta ulaşıyor olacaksın. Ardından damat bohçası hazırlarken satın alabileceğin damat bohçası valiz, cüzdan, kemer modellerimize de göz atabilirsin. Keyifli okumalar, hayat boyu mutluluklar dileriz!


modern damat bohçası listesi

Damat Bohçası Nasıl Hazırlanır?

 

Damat bohçası hazırlama konusunda kafan karışık ve içine neler konulacağını bilmiyorsan şimdi sakinleş. Söz konusu gelenek ve görenekler olunca hele de müstakbel eşinin ailesine karşı pozitif bir imaj çizmeye adapte olduğun düğün hazırlığı sürecinde damat bohçası nasıl hazırlanır, bu konuda kusursuz bir performans sergilemek isteyebilirsin. 

 

2021 yılında yepyeni trendlere uygun modern damat bohçası nasıl hazırlanır?

 

Nişanlının giyim zevkine, kıyafet ve kişisel eşya seçimine dikkat kesilmelisin. Daha çok hangi mağazalardan alışveriş yapıyor? Hangi tarzda kıyafetleri daha sık giyiyor? Çok beğenerek düzenli kullandığı bir parfümü var mı? Son zamanlarda ihtiyaç duyduğu tıraş makinesi, saat, cilt ve kişisel bakım ürünleri gibi detaylar hakkında kendisinden bilgi alabilirsin.

 

modern damat bohçası hazırlama

 

Modern Damat Bohçası Listesi, İçine Neler Konur?

 

Büyük güne sayılı günler kaldı… Düğün mekanıydı, gelinlikti, davetli listesiydi derken başın epey kalabalık olacak. Bu telaşlı sürecin hemen öncesinde nişan ve söz merasimi sonrasında müstakbel eşinin ailesine bir ziyarette bulunman gerektiğinden bahsetmiştik. Bu ziyarette damat için hazırladığın bohça, modern deyimiyle hediye paketleriyle gideceksin. 

 

Peki, akıllarda o meşhur soru: Modern damat bohçası içine neler konulur? İşte yanıtlar:

 

Modern Damat Bohçası Listesi 2021

 

  • Gömlek ve pantolon

  • Pijama takımı

  • Sabahlık

  • Ev terliği

  • İç çamaşırı

  • Havlu seti

  • Çorap

  • Tıraş makinesi veya tıraş seti

  • Losyon, krem gibi cilt bakım ürünleri

  • Parfüm

  • Saat

  • Kol düğmesi

  • Kravat

  • Cüzdan

     

 

     

    damat bohçası listesi

     

    Damat bohçası listesi hazırlarken elbette tam teşekküllü bir sandık hazırlamak mecburiyetinde değilsin; listede yer alan malzemeler tamamen senin bütçene yahut damat beyin ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir.

     

    Örneğin bu listeye eşofman takımı, kitap, gözlük, sağlık ürünleri gibi seçenekler eklenebilir; ev terliği, sabahlık, gömlek, kol düğmesi gib nispeten daha az kullanılabilecek malzemeler çıkarılabilir. Sadece gelenekleri yerine getirmek için belki de daha sonra kullanılmayacak malzemeler için para harcamak yerine birbirinizin ihtiyaçlarını karşılamak minvalinde bir hazırlık da yapabilirsiniz. Bu konuda ‘kesinlikle şu şekilde olmalı’ gibi net ve yazılı bir kural mevcut değil…

     

    Her ne kadar geleneklere göre belli başlı bir damat bohçası bulunsa da bu durum, sizin müstakbel eşinle aranızdaki dinamizme ve iletişime göre yeniden düzenlenebilir. Mesela kendisinin günlük yaşamında çok daha ihtiyaç duyacağı ürünleri satın alarak da bir ‘bohça’ hazırlayabilirsin. Belki de nişanlın aslında ona bir çift kol düğmesi alınması yerine kaliteli bir kulaklık alınmasından daha hoşnut olacaktır? 


    modern damat bohçası nasıl hazırlanır

    Müstakbel Damatlara Özel İşlevsel ve Kaliteli Hediyeler eçantada!

     

    Müstakbel eşin için damat bohçası hazırlarken onun tarzına uygun seçkin, kaliteli ve kullanışlı cüzdan, çanta, kemer gibi aksesuarlar satın alabilirsin. Erkek modasının işlevsel tasarımları yerli ve yabancı ünlü markaların buluştuğu seçkin platform eçantada kolaylıkla bulabilirsin.

     

    Damat bohçalarının olmazsa olmazı elbette damat bohçası valizi! Satın aldığın onca eşyayı tek tek paketlerle götürmeyi düşünmüyorsun, öyle değil mi? İşte bu gibi durumlarda daha sonraki süreçte de rahatlıkla kullanabileceğiniz işlevsel ve dayanıklı valiz modelleri önerdik!

     

    Orta Boy Valiz Modelleri

     

    Müstakbel eşin için satın aldığın eşyaları, kıyafetleri korunaklı şekilde muhafaza ederek; düzgünce yerleştirerek ziyarete giderken yanında kolayca taşıyabilirsin. Dilersen damat bohçası valiz dışını siyah bir kuşakla bağlayarak veya üzerine küçük bir papyon kondurarak süsleyebilirsin.

     

    Nişanlının daha sonraki zaman zarfında; yani evliliğinizde seyahatleri esnasında kullanabileceği orta boy valiz modelleri en ünlü markaları bir araya getiren köklü çanta satış platformu eçantada seni bekliyor! Bütçene ve damat beyin zevkine uygun valiz modelleri arasından dilediğini seçip hızlı teslimat ve güvenli ödeme kolaylığının keyfini çıkarabilirsin! Damat bohçası hazırlığının kapasitesine göre körüklü orta boy valiz modelleri veya diğer (kabin boy valiz, büyük boy valiz) seçenekleri de inceleyebilirsin. Tüm kategorilere tek tıkla hızlıca ulaşabilirsin; fırsatları kaçırma! Keyifli alışverişler… 

     

    Erkek Cüzdan ve Kartlık Modelleri

     

    Kredi ve banka hesap kartlarının yanı sıra en basitinden otobüs, metro, vapur gibi toplu taşıma araçlarına binmek için elini atar atmaz kolayca ulaşabileceğin kartlar, markette veya düzenli müşterisi olduğun kıyafet, kozmetik gibi farklı mağaza zincirlerinde kasada sorulduğu an çıkarıp okutabileceğin müşteri kartların da gün içinde yanında bulunması gereken gizli kahramanlar arasında. Keza, her daim mutlaka taşıman gereken kimlik kartın ya da eğer varsa ehliyetin, çalıştığın iş yerinin giriş kartı veya mesleki personel kartın da cabası…

     

    Şimdi hemen senin damat bohçası hazırlığın için özel derlediğimiz erkek kartlık modellerinden zevkine hitap edeni görsele tıklayarak hızlıca inceleyebilir, yerli ve yabancı seçkin çanta markalarını tek platformda bir araya getiren eçanta üzerinden güvenli alışverişin keyfini hızlı teslimat garantisiyle çıkarabilirsin!

     

    Erkek Kemer Modelleri

     

    Klasik giyim, spor ve şık günlük kıyafetler fark etmeksizin erkek modasının vazgeçilmez aksesuarlarından biri şüphesiz erkek kemerleri! Nişanlın için ister şimdi ister evlilik boyunca uzun süreler kullanabileceği modern, çok satan kemer modelleri arasında bir gezintiye çıkmaya ne dersin? Gömlek, ceket ve pantolon ile veya spor bir gömlek, kot pantolon ile kullanabileceği kemerler, kombininde şık bir detay oluşturacak.

     

    Müstakbel eşine, hayat arkadaşına onun severek kullanabileceği, en önemlisi de gerçekten işine yarayacak bir damat bohçası hazırlığı olarak kemer satın alarak dolabına ömürlük bir ürün ekleyebilirsin. En seçkin markaların yepyeni erkek kemer modelleri güvenli ödeme kolaylığı ve hızlı teslimat garantisiyle eçantada seni bekliyor…

     

     

    Erkek Postacı Çanta Modelleri

     

    Cüzdan, anahtar, akıllı telefon, şarj aleti, kulaklık, kişisel hijyenik diğer detaylar gibi gibi gün içinde ihtiyaç duyulabilecek tüm eşyaların korunaklı bir şekilde taşınmasını kolaylaştıran erkek çantaları, özellikle de gün boyu dışarıda bulunmanız gereken mesai saatlerinde hayat kurtaran bir aksesuar.

     

    Erkek kullanıcıların bu bağlamda tercih edebileceği en iyi çanta modellerinden: Erkek postacı çantası! Gün içinde ihtiyacın olabilecek tüm eşyaları elinin altında kolayca taşıma imkanı sağlayan erkek postacı çanta modelleri ile ister aracında ister bisiklette ister toplu taşımada fark etmeksizin çok rahat edeceksin. Damat bohçası hazırlığı yaparken sevgiline onun ihtiyaç duyabileceği eklemeler yapabileceğinden söz etmiştik. Postacı çanta modelleri ise erkeklerin en sık tercih ettiği çanta çeşitleri arasında. Göz atmaya ne dersin?

     

     

    İlgini Çekebilir:

     

    Bilgisayar Çantası Trendleri

    Tarzınıza Göre Cüzdan Seçimleri

    Erkekler Postacı Çantayı Nasıl Kullanmalı?

    Ofis Çalışanı Kadınlar İçin Şık ve İşlevsel Çanta Seçimleri

    Bir Erkeğe Hediye Alacaksan Bu Fikirleri Mutlaka Değerlendir!

    Etiketlendi: Trendler