Eğlence hepimizin hayatının bir bölümünde yer almaktadır. Günlük hayatın getirdiği yoğun tempo ile bundan sıyrılma ihtiyacı hissederiz. Elbette ki konserler de eğlencenizin bir bölümü olmuştur. Bu esnada da kafanda yeni sorular doğduğunu tahmin ediyoruz. Konser ambiyansına uygun nasıl kombinler oluşturabilirim? Senin için bu yazımızda konserde kombininle göz alıcı olacağın kombinler hazırladık.

 

Mevsimlere göre de konser ortamları farklılık göstermekte ve özellikle yazın açık hava konserleri ön planda olurken kışın kapalı alanda yapılan konserler daha çok ön plana çıkmaktadır. Bazen de konserin konsepti de farklılık göstermektedir. Örneğin bazı konserler oturarak seyredilirken bazı konserler de ayakta seyredilir. Şık ve göz alıcı bir kombin için, ilk olarak nasıl bir konsere gideceğini belirlemen gerekir.

 

Konser kıyafetleri seçerken tercih edeceğiniz kıyafetlerin müzik tarzınla da ilgili olduğunu bilmelisin. Çünkü seçeceğin kıyafetler konser alanında sırıtmamalı ve seni gerçekten yansıtmalıdır. Konsere yanlış kombin tercihleriyle gelmiş olmanın neden olacağı en ciddi problemlerden biri, konser esnasında kendini yabancı hissetmen olacak. 

Bu sorunun çözümü olarak da, herkesin sana farklı gözlerle bakmasına yol açacak olan bu durumdan uzaklaşmak adına kesinlikle konserin ruhuna uygun bir yaklaşım benimsemeye odaklanmalısın. O halde hem müzik tarzına hem de konserin havasına uyacak kusursuz bir çözüme kapı aralamak adına kombinlerini oluşturmaya başlamak için dolabının başına geçebilirsin!

 

Açık Hava Konser Kombinleri

 

Hem atmosfer olarak hem de havanın ısınması ile birlikte insanlarda meydana gelen dışarıda vakit geçirme hissiyatı açık hava konserlerini oldukça popüler hale getirmektedir. Havanın ısınması ile en çok açık havada konser, şenlik, festival tarzı etkinliklerin reklamları sıklıkla yapılmaya başlanır. Açık hava konserlerinde nasıl kombinler ile tarzını belli edebilirsin?

 

  • Açık hava konser kombinlerine genel olarak bakıldığı zaman, rengarenk kıyafetler bizleri karşılamaktadır. Açık tonlardaki renkler ile kombinler daha yaygındır ve herkes tarafından sevilerek tercih edilir. 

  • Açık havadaki konser kombinlerinde jean şort, pantolon, elbise ve etek gibi parçaları değerlendirebilir ve bir sonraki konserinde tercihini onların birinden yana kullanabilirsin.

  • Serin akşamlar için yanınıza bir sweatshirt alabilirsin. Sweatshirte alternatif olarak seni sıcak tutacak bir hırka da seni soğuktan koruyacaktır.

  • Ayakkabı seçeneğinde de eğer aklında topuklu varsa bu hareketli bir etkinlik olan konser için mantıklı olmayabilir. Tüm gün rahat hareket edebilmek için henüz bahar aylarındayken kısa bir bot giyebilirsin. Havanın daha sıcak olduğu günler için de spor ayakkabı mantıklı bir seçenek olacaktır.

  • Elbette ki bir diğer kombin de elbise, renkli ve çiçekli bir elbise açık hava konserine en yakışan kıyafetlerden biri olacaktır. Renkli ve çiçekli seçenekleri dışında beyaz ya da krem gibi açık tonlarda dantelli elbiseler ya da crop etek takımları da açık hava konserleri için oldukça göz alıcı kombinler olacaktır.

  • Bunun yanında konser boyunca olacağın şartları iyice gözden geçirmelisin. Havanın sıcaklığı ve giydiğinde rahat hissettiğin kıyafet en önemli etmenlerden biri olacak. Sıcak havada deri bir kıyafet giyinmek zor saatler geçirmene neden olabilir. Hareketini kısıtlayacak kıyafetler de konser saatlerinde rahat etmemene neden olabilir.

  • Son olarak da yaz günlerinin cıvıltısına dahil olmak için yapacağın renkli bir makyaj da kombinini bir üst seviyeye çıkaracaktır. Sıra açık havada konserin keyfini çıkartmakta!

 

Açık Hava Konser Kombinleri

Kapalı Alan Konser Kombinleri

 

Havaların soğuması ile birlikte aktivitelerimizin açık alanlardan kapalı alanlara geçtiğini görüyoruz. Peki kapalı alan konser kombinlerinde nasıl farklılıklar ortaya çıkarabilirsin? Kapalı alandaki bir etkinliğe giderken oluşturacağın kombinlerle geceye damga vuran sen olabilirsin!

 

  • Gideceğin konserin türünün ne olduğuna karar vermen gerekiyor. Rock konseri mi, klasik müzik içerikli mi, pop şarkı mı? Karar aşamasından sonra konserin konseptine uygun hazırlanmaya başlayabilirsin.

  • Özellikle deri kumaşa sahip parçalar kapalı alan konserlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Deri bir pantolon veya deri bir eteği dekolteli bir bluz veya kazakla birlikte kombinleyebilirsin. 

  • Koyu renkli parçalar genellikle rock konserlerinde daha çok tercih edilmektedir ve deri etek veya pantolonundan oluşan kombinini rock konserinde kullanabilirsin.

  • Eğer kapalı bir alanda bir dj performans dinleyecekseniz kombinini renklendirebilir saçlarına boncuklar takabilir, uzun ve yırtmaçlı bir etek de giyebilirsin. 

  • Rock veya pop konserlerinde kombinlerini birçok farklı parçayla şekillendirebilirsin. Dekolteli üst parçalar, özellikle son yılların moda akımı olan crop toplarla kombinler yapabilirsin. Oversize bir gömleği ceket olarak crop toplarınla kombinleyebilirsin.

  • Bir diğer konser konseptimiz de klasik müzik konserleri olmaktadır. Klasik müzik konserleri biraz daha şıklık ve ciddi bir hava isteyebilir. Örneğin en sıklıkla tercih edilen kombin olarak takımı tercih edebilirsin.

  • Şık bir kumaş pantolon ve ona uyumlu ceket ve içerisine giyebileceğin askılı bir bluz da farklı bir görünüm elde etmeni sağlayacaktır.

  • Başka bir örnek de, midi boy vücudu saran bir elbise ve giyeceğin topuklu bot ile de oldukça şık bir hava yaratabilirsin.

  • Mini etek, topuklu çizme ve örgü hırkan ile de kombinini bir üst seviyeye çıkararak keyifli bir zaman geçirebilirsin. 

  • Biraz daha farklı alışılmışın biraz daha dışına çıkmak istiyorum dersen başka bir önerimiz daha var: Jean pantolon ve ceketini de kombinleyerek oldukça şık ve göz alıcı bir görünüm elde edebilirsin.

  • Kapalı alan ve oturmalı konseptteki konserlerde ayakkabı tercihini topukludan yana kullanabilirsin. Ayaktaki konserlere nazaran daha az yorulacağın konser konseptlerinin hepsinde dilediğin topuklu ayakkabıyı kombinlerinde bitirici unsur olarak kullanabilirsin.

  • Güzel ve şık bir bileklik, küpe ve kolye kombinlerin için ışıltı sağlayacaktır. Aksesuarlarına kombinlerinde tamamlayıcı unsur olarak yer vermen sana ışıltı verecektir.

 

Kapalı Alan Konser Kombinleri

Konsere Giderken Çanta Seçimi Nasıl Olmalı?

 

Konser alanları oldukça kalabalık olmaktadır hatta ayakta etkinliklerin gerçekleştirildiği konser alanları daha kalabalık olmaktadır. Çanta seçimi de bu noktada kritik bir seçim arz etmektedir. Sana tavsiyemiz böyle bir konseptte konsere gidiyorsan yanına büyük çanta almaman olacaktır. 

 

Büyük bir çanta hem güvenlik açısından hem de muhafaza etme yönünden seni oldukça zor duruma sokabilir. Çantan kalabalıkta darbe görebilir, içerisindeki eşyalar kaybolabilir veya hareket alanını kısıtlayabilir.

 

Sadece cüzdan, telefon, mendil, birkaç makyaj malzemeni sığdırabileceğin büyüklükte bir çanta edinmen senin için daha kullanışlı bir tercih olacaktır. Bunun için çapraz çanta seçimi hem yanından ayırmayacağın hem de kapladığı alan itibari ile senin için oldukça iyi bir seçim olacaktır. Hatta son zamanların trendi olan telefon çantaları, tam da konser için uygun bir seçim olacaktır. İhtiyacın kadar nakit para ve kredi kartını yanına alıp telefonunu içine atıp evden çıkmaya hazırsın!

 

Konser sırasında uyulacak kurallara dikkat etmelisin ve etkinlik öncesinde kuralları mutlaka okumalısın. Konser sırasında yapmaman gereken kurallara uymalısın ve diğer izleyicileri de düşünerek davranışlar sergilemelisin. Bütün kuralları dikkatlice okuyup biletini kontrol ettikten sonra artık eğlenmek için hazırsın!


Konserde Giyilecek Kombin Önerileri

 

İlginizi çekebilir: 

 

Haute Couture: Tasarım Hakkında Çarpıcı İpuçları!

 

Vegan Çanta Hakkında Merak Edilenleri Yanıtladık!

 

Kahverengi Pantolon Modelleri Nasıl Kombinlenir?

 

Modası Geçmeyecek Tasarımlar: Vintage Ne Demek?

 

Coachella Festivali Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Etiketlendi: Kombinler