Türkiye’nin en çok tercih edilen ve en çok sevilen gezi duraklarından biri olan Karadeniz, ziyaretçilerine tertemiz havasıyla unutulmaz anlar vadediyor. Her yanı yemyeşil olan bu eşsiz bölge, gezmekle bitmeyecek kadar çok doğal ve tarihi güzellik barındırıyor. 

karadeniz gezisi

Tatil tercihini Karadeniz gezisi yönünde kullanmak istiyorsan serin havalara hazırlıklı olman gerekiyor. Hatta yaylalara doğru çıktıkça söz konusu serinlik yerini ciddi bir soğuk havaya bile bırakabiliyor. Ancak endişelenmene gerek yok! Karadeniz gezi rehberi niteliğindeki bu yazımızda aklına takılan sorulara cevap bulabilirsin. 

Karadeniz gezisinde bavulda bulunması gereken eşyalar nelerdir, Karadeniz’de ne giyilir, Karadeniz’de ne yenir gibi pek çok sorunun cevabına yazımızın devamında ulaşabilirsin. İhtiyaç duyacağın eşyalara karar verdikten sonra söz konusu eşyalarını eçanta üzerinden kolaylıkla ve uygun fiyat avantajlarıyla temin edebilirsin.

Karadeniz Gezisini Daha Keyifli Hale Getirmek İçin Öneriler

Yazımızın bu bölümünde Karadeniz gezisinden mümkün olan en yüksek keyfi ve verimi alabilmen için sana Karadeniz turu tavsiyeleri vereceğiz. Hepsini dikkate alarak bir planlama yaparsan bu tur, en unutulmaz tatillerinden biri olabilir. Şimdi tavsiyelere geçelim:

 

Gezi Zamanını Mantıklı Planla

 

Karadeniz’e bir gezi yapmak istediğinde ilk olarak geziyi ne zaman yapacağına karar vermelisin. Soğuk iklimlerin insanı değilsen ve çetin hava koşullarına alışmamışsan kış mevsiminde gitmeni tercih etmeyiz. Yaz mevsiminin başlarından sonbahar mevsiminin sonlarına doğru olan zaman diliminde Karadeniz’de keyifli bir şekilde vakit geçirebilmen mümkün görünüyor. 


karadeniz gezisi ipuçları

Zamanını Efektif Kullan

 

Karadeniz turu çok geniş bir alanı ve çok çeşitli tarihi, doğal güzellikleri kapsıyor. Tek turda hepsini görebilmen mümkün görünmüyor. Bu sebeple Karadeniz’e belli aralıklarla birkaç defa tur programı yaparsan bu eşsiz bölgenin pek çok güzelliğini rahatça görebilirsin.


gezi planlaması

Etkili Rota Planlaması

 

Karadeniz gezisi planı yaparken gezinin başlangıç noktasına bağlı olarak doğudan batıya veya batıdan doğuya doğru bir rota çizebilirsin. Böylelikle bir turda sırasıyla Karadeniz’in farklı illerini görme imkanı elde edersin.

Karadeniz’e gitmişken bu bölgenin sunduğu muhtelif spor imkanlarını da deneyimlemeden olmaz. Rafting, zipline, profesyoneller eşliğinde tırmanış turları, heliski gibi sporları Karadeniz’de en güzel haliyle ve muhteşem doğa manzaraları eşliğinde yapabilirsin. 

 

Böylelikle tatilini daha heyecanlı bir hale getirebilirsin.

Karadeniz doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir bölge olsa da burada yer alan tarihi eserler de görülmeye değer güzellikler arasında yer alıyor. Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Sinop Tarihi Cezaevi, Safranbolu Evleri, Hattuşaş Antik Kenti gibi tarihi değeri olan yerler de Karadeniz gezisinde görmen gerekenler arasında bulunuyor. 


karadeniz gezisi ipuçları

Konaklama Seçimi

 

Doğu veya Batı Karadeniz gezisi yaparken konaklama tercihini yaylalarda veya şehir merkezlerinde yer alan otellerden yana kullanabilirsin. Her iki konaklama türü de farklı avantajlarıyla keyifli bir tatil geçirmeni sağlar. 

 

Karadeniz’e giderken tur imkanlarından faydalanabileceğin gibi gezini tamamen kendin de planlayabilirsin. Karadeniz’e ilk gidişin olacaksa turları tercih etmen daha güzel vakit geçirmen açısından faydalı olabilir. Ancak iyi bir araştırma ile yapacağın bir gezi planıyla kendin de çok güzel bir Karadeniz gezi rotası oluşturabilirsin.


konaklama ipucu

Karadeniz’de Ne Yenir?

Karadeniz gezilecek yerler açısından zengin bir yer olduğu kadar yeme içme alternatifleri açısından da oldukça zengin alternatifler sunan bir bölge olmasıyla dikkat geçiyor. Karadeniz’e gittiğinde yemeden dönmemen gereken lezzetlerden bazıları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

 

  • Hamsi

  • Hamsi Tava 

  • Hamsili Pilav

  • Hamsi Kuşu

  • Kuymak / Mıhlama / Muhlama

  • Trabzon Pidesi

  • Kaygana

  • Akçaabat Köftesi

  • Lahana Kavurması

  • Mısır Ekmeği

  • Höşmerim

  • Turşu Kavurması

  • Karalahana Sarması

  • Karalahana Çorbası

  • Laz Böreği

  • Hemşin Helvası

  • Hamsiköy Sütlacı

  • Sinop Mantısı

  • Silor

  • Nokul

  • Safranbolu Kuyu Kebabı

  • Fındık

  • Çay

 

Batı ve Doğu Karadeniz gezisi yaptığında tadına bakmadan dönmemen gereken lezzetlerden yalnızca birkaçını sayabildik. Karadeniz doğal ve tarihi güzellikleriyle olduğu kadar mutfağıyla da ilgi gören bir bölge olduğu için, daha fazla lezzetin tadına bakabilmek için Karadeniz’e birden fazla gezi programı yapman gerekiyor. 


karadeniz yemekleri

Karadeniz Gezisinde Mutlaka Yanında Olması Gereken Ürünler eçantada!

Karadeniz gezisi ile ilgili pek çok detayı verdiğimize göre sıra Karadeniz havalarından ve diğer doğal şartlarından olumsuz etkilenmemek için yanına alman gereken eşyalara geliyor. Karadeniz’e hangi mevsimde gidersen git yaylalarda hava her zaman serin olabiliyor. Bu sebeple yanına hırka, mont gibi eşyalar alman gerekiyor. Ayrıca bu bölge her mevsim yağış aldığı için ani başlayan yağmurlara önlem olarak yanında bir şemsiye bulundurman senin için faydalı oluyor.

 

Karadeniz gezisinde ne giyilir sorusuna cevap ararken eçanta güvenli ve indirimli alışveriş imkanı sunmasıyla her zaman en büyük kurtarıcılarından biri oluyor. Üstelik eçantada alt limit şartı olmaksızın her alışverişte kargoya sadece 1 TL ödemek, avantajı ikiye katlıyor. İşte Karadeniz gezisinde yanında bulunmasının sana avantaj sağlayacağını düşündüğümüz birkaç ürün:

 

Model: Cambridge Polo Club Abs Bavul Kabin Boy Gri

 

Tüm tatillerin ve seyahatlerin olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda valizler yer alıyor. Karadeniz gezisi için de eşyalarını toparlamak ve tek parça halinde taşıyabilmek adına en büyük yardımcın valizler oluyor. Cambridge Polo Club markasına ait olan bu valiz kalitesi ve göze hitap etmesiyle dikkat çekiyor. Kullanışlı iç bölmeleri, fermuarlı cepleri ve eşyalarının dağılmasını önlemek için kullanabileceğin lastik ayrıntısıyla bu valiz, bir valizden beklenebilecek pek çok özelliği bünyesinde toplamış bulunuyor. Bununla birlikte 360 derece dönebilen tekerlekleri ve boyu ayarlanabilir çekme kulpu sayesinde ağır yükleri bu valizle taşımak kolaylaşıyor. 

 

Model: Calvin Klein Kadın Ven Jacket - Uzun Kol Yağmurluk Black

 

Karadeniz’in her mevsim yağışlı iklimi yağmura karşı bazı önlemler almayı gerektiriyor. Yağmurluk bu noktada doğru bir çözüm oluyor. Havanın durumuna göre giyebileceğin veya sırt çantanda taşıyabileceğin bir yağmurluk olası ani bir yağmurdan seni koruyor. Calvin Klein kalitesiyle ve eçanta güvencesiyle satın alabileceğin uzun kollu bu siyah yağmurluk modeli, fermuarlı ve kapüşonlu stiliyle ıslanmaktan koruyucu özelliği üst seviyede bir ürün olarak karşına çıkıyor. Makinede yıkanabilen bu yağmurluk seyahatte bile rahatça ve kısa sürede temizleyip tekrar giyebileceğin özellikleriyle işlerini kolaylaştırıyor.

 

Model: Tommy Hilfiger Corporate Zipper Kadın Yağmur Botu Black

 

Karadeniz’in yağmurlu havalarına önlem almanın öneminden bahsetmiştik. Yağmur botu da yağmurlu havalara karşı alınabilecek önlemlerden biri olarak karşına çıkıyor. Bunun yanı sıra, uzun yürüyüşlerde ve sarp yokuşlarda da bu bot en büyük yardımcılarından biri oluyor. Tommy Hilfiger markasına ait söz konusu yağmur botu modeli, şık görünümü ve kaliteli özellikleriyle oldukça ilgi görüyor. Sen de Karadeniz turu için bavul hazırlarken bu botu eçanta üzerinden satın alabilir, tatilini daha konforlu hale getirebilirsin. 

 

Model: Young Trekking 40 Dağcı Sırt Çantası Green

 

Kullanışlı bir valize ek olarak yanında bulunduracağın bir çanta, günlük işlerini oldukça kolaylaştırır. Gün içinde yanında bulundurmak istediğin birkaç parça eşyanın sığabileceği boyutlarda bir çanta bu gezi için yeterli olur. Bu noktada sırt çantasını tercih etmen, taşıma kolaylığı açısından sana avantaj sağlar. Young marka kalitesiyle eçantada satışa sunulan dağcı sırt çantası modeli, kaliteli bir ürün olarak seçimine sunuluyor. Geniş ana bölmeleri, kalem bölmesi, anahtar asma klipsi, file yan cepleri, dizüstü bilgisayar bölmesi gibi özellikleri sayesinde eşyalarını bu çantaya sınıflandırarak yerleştirebilirsin. Böylelikle herhangi bir eşyanı bulmak istediğinde çok fazla zaman kaybetmezsin. 

 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler