Gülmek her zaman ihtiyacımız olan bir eylem. Bunu zaman zaman sevdiğimiz insanlarla bir aradayken gerçekleştirirken bazen de bir şeyler izleyerek gerçekleştirebiliriz. Üstelik bu yalnızken de mümkün! Bu noktada akla hemen stand-up komedyenleri ve gösterileri gelir. Gülmeye doymak için de en iyilerini bulup izlemek isteriz.

En İyi Bilinen Komedyenler


Stand-upçı ne demek diye merak edenler için ise hemen cevaplayalım: Genellikle doğrudan iletişim kurabildiği seyirci önünde güldürmek için bir performans sergileyen kişiler stand-up komedyeni olarak adlandırılır. Bu gösterileri izlerken geçireceğin vakitler, en keyifli anıların arasına girebilir. Komedyen olma yoluna girmek isteyen biri için ise söz konusu kişiler ve gösterileri muhteşem bir ilham kaynağıdır.

Komedi dünyasına yeni adım atanların, kaliteli komedi gösterisi izlemek ve gülmeye doymak isteyenlerin aradıklarını bulacakları bu içeriğimizde dünyadaki en iyi komedyenler ve ünlü gösterileri ile ilgili çeşitli ayrıntılara ulaşabilirsin. Adı geçen gösterileri izlediğinde ise söz konusu kişilerin bu konuda ne kadar başarılı olduklarını kendin de gözlemleyebilirsin.


Komedi Dünyasındaki En İyi İsimler

En İyi 10 Stand-up Komedyeni ve Gösterileri

 

Yıllar içinde komedi alanında kendini kanıtlamış, komedi deyince yaşadığı ülkede ve hatta dünyada akla ilk gelen isimler arasında yer alan dünyanın en iyi komedyenleri arasından 10 kişiyi senin için araştırdık ve bir liste oluşturduk. Öncelikle en iyilerin aşağıda yer alan isimlerle sınırlı olmadığını, buraya tamamını sığdıramayacağımızı bilmeni isteriz. İşte senin için hazırladığımız en iyi stand-up komedyenleri ve gösterilerinin listesi: 

 

  • Cem Yılmaz - CM101MMXI Fundamentals

  • Dave Chappelle - The Age of Spin

  • Louis C.K. - Hilarious

  • Kevin Hart - Irresponsible 

  • Sarah Silverman - A Speck of Dust

  • Hasan Minhaj - Homecoming King

  • Iliza Shlesinger - Elder Millennial

  • Bo Burnham - Make Happy

  • Ricky Gervais - Humanity

Cem Yılmaz - CM101MMXI Fundamentals

 

Çifte standart gibi görünebilir ancak öncelikle Türkiye’nin en iyi komedyenleri arasında çoğu kişi için ilk sırayı alan Cem Yılmaz ile başlamak istedik. Türkiye’deki pek çok kişinin bir veya birkaç gösterisini muhakkak izlediği ünlü komedyen, zaman zaman çeşitli tespitler yaparak zaman zaman da ders verir nitelikte espriler yaparak izleyenleri güldürür. 

 

CM101MMXI Fundamentals adını verdiği gösterisi 2011’de gerçekleşmiş, 2013’te ise sinemalarda yayımlanmıştır. Pek çok kişiye göre bu gösteri Cem Yılmaz’ın stand-up gösterilerinin en iyisidir. Cem Yılmaz bu gösterisinde günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ancak üzerinde durmadan geçip gittiğimiz hayata dair detayları mizahi bir üslupla ele alıp anlatır. Kısacık bir bölümünü buradan izleyebilirsin:

 


 

Dave Chappelle - The Age of Spin

 

Dave Chappelle, Amerikalı ünlü komedyenler arasında yer alır; aynı zamanda oyuncu, yazar ve prodüktörlük de yapar. 2000’li yılların en sevilen ve en başarılı komedyenleri arasında yer alan ünlü isim, dahil olduğu nesli en iyi şekilde tanımlayıp aktaran biri olmasıyla ün kazandı. Chappelle’s Show’un büyük bir başarıya imza atması, ona ülkesinde büyük bir süperstar olmasının yolunu açtı. 

 

Verdiği 10 yıllık aradan sonra The Age of Spin adlı gösterisiyle tekrar sahnelere döndü. Bu gösteride 10 yıllık uzun bir ara vermesinin sebeplerini anlatır ve bunu yaparken de mizahi bir üslup kullanır. 10 yıl aradan sonra Dave Chappelle tek bölümlük değil, iki bölümlük bir gösteriyle seyirciyle buluşur. İkinci bölümün adı ise Deep in the Heart of Texas olarak bilinir.


Amerikalı Ünlü Komedyenler

Görsel Kaynak: https://www.nationalreview.com/

Louis C.K. - Hilarious

 

Louis C.K. bilhassa son yıllarda meydana getirdiği mizahla insanları âdeta kendileriyle yüzleştiriyor ve kişilerin günlük hayatta yaptıkları hataların farkına varmasını sağlıyor. Ünlü isim güvensizliklerimizi, utançlarımızı, zayıf yönlerimizi, mizah aracılığıyla görerek bir adım daha ileri gittiğimizi düşündüğünü söyleyerek insanları kendileriyle yüzleştirmesini açıklıyor. Louis C.K. yaptığı her işte sanatsal anlayışından ödün vermiyor. 

 

Dünyaca ünlü komedyenler listesinin en iyilerinden biri olan Louis C.K. Hilarious adlı gösterisiyle büyük ilgi görüyor ve hayran olunacak mizah anlayışıyla etrafındaki kitlesini gün geçtikçe daha da artırıyor.


Dünyada En Ünlü Komedyenler

Görsel Kaynak: https://www.ocregister.com/

Kevin Hart - Irresponsible 

 

Dünyadaki en iyi komedyenler arasında yer alan ve pek çok kişi tarafından ilk sırada görülen Kevin Hart, kariyerine New England’da düzenlenen birtakım komedi yarışmalarını kazanarak başlar. Sonrasında ise ona şimdiki ününü kazandıran filmlerde oynar ve adını dünyaya duyurur. 

 

İkinci evliliğini yapan ve üç çocuğu olan Kevin Hart, Irresponsible adlı gösterisini kendi hatalarından ilham alarak oluşturur ve kendisi gibi olmanın boyunu aştığını ifade eder. Ünlü isim bu gösteride ailesi, seyahati ve pervasız pek çok davranış sergileyerek geçirdiği bir yılını anlatır.


Stand-Up'ta En İyi İsimler

Görsel Kaynak: https://www.imdb.com/

Sarah Silverman - A Speck of Dust

 

Netflix’te yer alan kadın komedyenlerin en iyilerinden biri olan Sarah Silverman, aynı zamanda Amerikalı kadın komedyenlerin en başarılı performans sergileyenlerindendir ve Big S adı ile bilinir. Son yıllarda I Love You, America adlı talk show programı yapar ve bu program onun tanınmasını sağlar. 

 

Aynı zamanda yazar, şarkıcı ve oyuncu olan Sarah Silverman; komedi konusu olarak genel olarak toplumdaki tabuları işler. Irkçılık, cinsiyetçilik ve din en çok üzerinde durduğu konulardandır. A Speck of Dust adlı gösterisinde eğlenceli bilgiler, yaşadığı deneyimler ve bazı üzücü gerçeklerden bahseder. Sarah Silverman bu gösteriyi sağlığıyla ilgili yaşadığı bir endişenin ardından sunmuştur.


Gülme Garantili Stand-Up Gösterileri

Görsel Kaynak: https://www.imdb.com/

Hasan Minhaj - Homecoming King

 

The Daily Show’un eski sunucuları arasında yer alan Hasan Minhaj, Amerika’da yaşayan ve aslen Hindistanlı olan ünlü bir komedyendir. Aynı zamanda yazar, yapımcı, oyuncu, televizyon sunucusu ve siyasi yorumcudur.

 

Çeşitli ödüller kazanan komedyen 2017’de çıkan Homecoming King adlı gösterisinde ırkçılık, göçmen ebeveynler gibi konuları mizahi bir üslupla işler. Hintli - Amerikan göçmen bir ailenin oğlu olan Hasan Minhaj, bu gösterisinde kendi hayatından bahseder. Lisede yaşadığı uyum sorunlarını, Amerika’da Müslüman bir Hindistanlı olarak yaşamanın zorluklarını açık bir şekilde anlatır.


En Çok Sevilen Komedyenler

Görsel Kaynak: https://mubi.com/tr/

Iliza Shlesinger - Elder Millennial

 

En iyi kadın komedyenler arasında yer alan Iliza Shlesinger 2018’de Elder Millenial adlı gösterisini sundu. Erkekleri kadınlar konusunda bilmeleri gereken tüm konular hakkında eğitmek için uğraşan Iliza Shlesinger; feminizmi korkunç bir şekilde değil, keyifli bir şekilde ve mizahi bir üslupla anlatır.


En İyi Kadın Komedyenler

Görsel Kaynak: https://www.reviewjournal.com/

Bo Burnham - Make Happy

 

En iyi stand-up komedyenleri arasında yer alan Bo Burnham, alışılmış stand-up gösterilerinden farklı olan üslubu, âdeta marka haline gelmiş zekası ve kendisiyle bile dalga geçebilen espri anlayışıyla dikkat çekiyor. 

 

Gösterinin başından sonuna kadar kurgulanmış esprilerine kendi yaptığı müzikleri ekleyerek gösterisine bir farklılık getiriyor. Eğer farklı bir stand-up gösterisi izlemek istiyorsan Bo Burnham’ın müzikali andıran ve 2016’da çıkan Make Happy gösterisini izlemelisin. 


En İyi Stand-Up Gösterileri

Görsel Kaynak: https://ew.com/article/

Ricky Gervais - Humanity

 

Sivri diliyle tanınan İngiliz sanatçı Ricky Gervais, önceleri müzik sektöründe kendini denemiştir. Uzun zamandır komedi sektöründe çalışmalar yapan ünlü isim, komedi sektörüne döndükten sonra müzik sektörüyle bir daha ilgilenmedi. 

 

Oldukça başarılı komedi çalışmalarına imza atan Ricky Gervais, Humanity adlı gösterisinde her şeyle ilgili şaka yapabiliyor ve sınırları olmadığını gösteriyor. Bu gösteride sosyal medya kullanıcılarından Afrika’daki çocukların yaşadıklarına kadar dünyadaki pek çok konuyu sivri diliyle eleştiriyor.

 

Güldüren En İyi Stand-Upçılar

Görsel Kaynak: https://www.theguardian.com/

 

İlgini Çekebilir:

 

 

Telgraf Çiçeği Bakım Nasıl Yapılır?

Kahvenin Her Halini Sevenler İçin Yeni Nesil Eğitim: Kahve Workshop

 

İyi ki Zamanında Almışım Diyebileceğin Teknolojik Cihazlar

 

Hamak Yogası Nasıl Yapılır? Faydaları Nedir?

Şu Günlerde İhtiyacımız Olan: Mutluluk Veren Filmler

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler