Sevgiye adanmış bir günde partnerinle battaniyenin altında romantik filmler izleyerek sıcacık bir atmosfer oluşturmaya ne dersin? Aranızdaki samimi bağı taçlandırmak için 14 Şubat günü aktiviteleri arıyorsan aşk filmleri listemizi incelemeden plan yapma deriz :)

 

Kış soğuğunda aşk ve birlikteliğin sıcaklığına sarılabileceğin Sevgililer Günü, pandemi sürecinde pazar günü hafta sonu kısıtlamasına denk geleceğinden, sinema ve restoranlar da kapalı olduğu için bu şartlarda yapılabilecek en iyi seçim evde duygusal romantik filmler izlemek! Bu minvalde sevgilinle ya da eşinle yan yana rahat bir kanepede uzanıp sıcak içecekler, atıştırmalıklar eşliğinde hem biraz miskin ve huzurlu hem de romantizmin doruklara ulaştığı bir pazar günü geçirebilirsin…

 

sevgililer günü filmleri

 

Sevgililer Günü için dilersen kalbindeki sessizliğe hayat veren, sesinde ve kokusunda huzur bulduğun sevgilinle gün içinde film izlerken yemek için tatlı tuzlu küçük atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Bu esnada sizin için derlediğimiz en iyi romantik filmler listesinden hangilerini seçeceğinizi planlayabilirsiniz.


aşk filmleri



Her ne kadar ‘kapitalist sistemin dayatması’ klişesiyle anılsa da o gün dünyada aşkın ve sevginin doyasıya yaşandığı, kökeni Aziz Valentin’e dayanan Valentine’s Day, yani (valentine: hoşlanılan kişi, sevgili) 14 Şubat Sevgililer Günü içten duygularını paylaşma ve sevgisini gerçekleştirme fırsatını yakalayan, birbiri hayatında fark yaratan tüm aşıklar için musmutlu olsun diyor ve sizleri Sevgililer Günü filmleri listemizle baş başa bırakıyoruz!

 

 

İşte, sevgilinle birlikte izleyebileceğin buram buram aşk ve romantizm temalı, kaliteli ve sürükleyici 14 Şubat’a özel filmler kuşağı:


romantik filmler



Sevgililer Gününe Özel 10 Romantik Film Önerisi

 

1) Aşk ve Gurur 2005 IMDb 7.8

 

İngiliz edebiyatı klasiklerinden Jane Austen’ın aynı adlı kitabından uyarlanan Aşk ve Gurur, George Dönemi İngiltere’sinde geçer. Jane, Lydia, Elizabeth, Mary, Kitty Bennet adlarındaki beş kız kardeşin yaşamlarının komşuları Bay Bingley ve Bay Darcy ile iletişimleri sonrasında nasıl kökten değişime uğradığını anlatan film, bu kardeşlerin evlilik çağının gelmesiyle sürükleyici özelliğini devam ettirir. 

 

Öyle ki kızların annesi olan Bayan Bennet, Bay Bingley’i kızı Jane için oldukça ideal bir damat olarak görmektedir. Keza Bay Darcy de Elizabeth’i çoktan gözüne kestirmiştir bile! Peki, bu hikayede aşk mı ağır basacak yoksa gurur mu?

 

aşk ve gurur

 

2) Her (Aşk) 2014 IMDb 8.0

 

Pandemi sürecinde iyiden iyiye dijitalleştiğimizden bu film sana ve sevgiline farklı bir bakış açısı sunacak. 5 dalda Oscar adayı ve en iyi senaryo dalında Altın Küre Ödülü alan Her, 14 Şubat 2014 tarihinde vizyona girmişti. 

 

Karısından boşandıktan sonra yalnız yaşayan yazar Theodore, yeni bir işletim sisteminin yapay zeka programında Samantha ile tanışır. Görüntüsü olmayan, yalnızca sesini duyabildiğimiz Samantha, yalnızlık içindeki Theodore ile hayat üzerine derin sorgular içeren sorularını yönelttikçe ikisi birlikte bambaşka bir yaşam şekline doğru ilerler. Peki, majör depresyon içindeki Theodore, yapay zeka ürünü olan Samantha ile bu süreci aşabilecek mi?

 

her

 

3) Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) 2004 IMDb 8.3

 

Yapay zeka ve ileri teknolojiyi bir başka koldan yakalıyoruz bu filmde! Bir şans verilse muhakkak pek çoğumuzun hafızasından silmek istediği anlar vardır, öyle değil mi? İşte bu filmde başrol oyuncusu Jim Carrey, ayrıldığı sevgilisine dair anıları sildiren Joel Barish’i canlandırıyor.

 

İki yıldır ilişki yaşadıkları Clementine’e (Kate Winslet) dair tüm hatıraları tıbbi yöntemle sildiren Barish, bu süreç devam ederken ilişkideki mutlu anları uykusunda yeniden yaşar, duygularına karşılıksız kalamaz ve hafıza silme işlemine müdahale eder. Çünkü pişman olmuştur!


sil baştan

 

4) Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi 2008 IMDb 7.8

 

Eğer daha önce izlemediyseniz sen ve sevgilin için oldukça keyif veren bir film deneyimi olacak; izlediyseniz bu film gerçekten yeniden ve yeniden izlenmeye değer kalitede. Vizyon tarihinden itibaren oldukça ses getiren filmin ana konusu, başrol oyuncusu Brad Pitt'in canlandırdığı karakter. 

 

Seksenli yaşlarda doğan ve yıllar geçtikçe gençleşen Benjamin Button’ın sahnelenen tuhaf hikayesinin temeli I. Dünya Savaşı sırasında oğlunu kaybeden, kör olan bir saatçinin tren garı için tasarladığı saatin geriye doğru işlemesini sağlamasına ve bu aşamada Benjamin Button’ın yaşlı doğup bebekken ölmesine kadar ilginç yaşam hikayesini ortaya çıkarır. Benjamin’i bu tuhaf hikayesinde bir de aşk macerası beklemektedir.

 

benjamin button'ın tuhaf hikayesi

 

5) Sense and Sensibility (Aşk ve Yaşam) 1995 IMDb 7.7 

 

İngiliz edebiyatının sansasyonel aşk hikayelerini yazan ve klasikler arasında yer alan Jane Austen’ın Sense and Sensibility adlı basılmış ilk romanından aynı isimle uyarlanan film, Türkçe’ye Kül ve Ateş, Aşk ve Yaşam olarak farklı şekillerde çevrilmiştir. 

 

Filmin kısaca konusunu Mr. Dashwood’un öldükten sonra mirasının dönem yasaları gereği eski eşinden olan oğlu John’a verilmesi sonrası eşi, Elinor, Marianne ve Margaret isimli 3 kız kardeşin hayatının tepetaklak olması oluşturuyor. John ve geçimi zor eşinin mirası devraldıktan sonra babasının evine taşınmasıyla olay örgüsü devam eder. Ancak ne yazık ki kızların sınıfsal olarak geriye düşmesi onların evlilik geleceklerini de yakından etkileyecektir.

 

aşk ve yaşam

 

6) Zaman Yolcusunun Karısı 2009 IMDb 7.1

 

Sevgilinle dışarıda hava soğukken sıcacık evinde zamanda yolculuk, aşk ve romantizm aromalı bir film izlemeye ne dersin? Audrey Niffenegger’in aynı adlı romanından uyarlanan The Time Traveler’s Wife filmi, kütüphaneci Henry DeThamble’ın genetik bir bozukluk sebebiyle zamanda yolculuk yapmasını bu süreçte Clare Abshire adındaki bir ressama aşık olmasını konu edinir. 

 

Romantik ve fantastik türde bu aşk hikayesinde Clare ve Henry’nin her şeye rağmen ilişkilerini sürdürme çabaları sizi filmin sonuna dek soluksuz ekrana kilitleyecek. Peki, böyle bir durumda sen ve sevgilin nasıl bir yol izlerdiniz?

 

zaman yolcusunun karısı

 

7) Perfect Sense (Yeryüzündeki Son Aşk) 2011 IMDb 7.1

 

Bir daha göremeyeceğini, koku alamayacağını, en sevdiğin yiyeceğin tadını hissedemeyeceğini bu duyunu kaybetmeden önce bilsen bu sana ne hissettirirdi? Nasıl tepkiler verirdin? Ya da sevgilin? İnsanlığın duygularını yok eden bir çeşit salgın hastalığın (Evet, tam da covid19 sürecinde bir salgın hastalık filmi!) Susan ve Michael’in ilişkilerine sirayet etmesi konu edinilmiş. 

 

Benzeri olmayan bu hastalığın filmin başrol oyuncularının canlandırdığı çift üzerinde ne gibi etkileri olacak? Film sonrası sevgilinle derin bir muhabbete dalabileceğiniz hem kafa karıştırıcı hem de günümüz ilişkilerini etkileyen virüs salgınına da hafiften atıfta bulunabileceğiniz bir film.

 

yeryüzündeki son aşk

 

8) The Lake House (Göl Evi) IMDb 6.8

 

Doğru zamanda doğru yerde olmak… Aslında tamamen bir mucize! Momentum algılarınızla oynayacak naif, romantik ve keyifli bir film sizi bekliyor sevgilinle. Şimdi geçelim filmin konusuna. 

 

Doktor Kate Forster (Sandra Bullock) bulunduğu şehirden, hasta yoğunluğunun daha fazla olduğu Chicago’da bir hastanede çalışmak üzere taşınacaktır; bu aşamada ona en çok üzüntü veren göl kıyısındaki evinden ayrılmaktır. Kate, evinden ayrılmadan önce evin bir sonraki sakini Alex (Keanu Reaves) için bir not bırakır ve birlikte farklı zamanlardan yazışmaya başlarlar. İki ayrı yılda yaşayan aşıklar arasında geçen bu ilişki sizi ekran başına kilitleyecek.

 

göl evi

 

9) Sweet November (Kasımda Aşk Başkadır) 2001 IMDb 6.7

 

Hangi sevgililer günü bu filmi izlemeden geçer? Sonbahar kasımında sararan yaprakların esintisiyle romantik bir havaya bürünen, şubat ayının 14. gününde doruğa ulaşan bu atmosferi elbette Sweet November klasiği taçlandırır! Sen ve sevgilin, işkolik Nelson Moss (Keanu Reaves) ve deli dolu Sara (Charlize Theron) arasında geçen aşk hikayesine kendinizi kaptıracaksınız… 

 

İvedilikle aynı eve taşınıp aralarındaki bağı kuvvetlendiren çiftin mutluluğu, Sara’nın kanser hastalığı ile bir yaşam bir ölüm arasında gidip gelir. Hayatında ilk kez aşka tutulan Sara ve Nelson bu hikayede nelerin üstesinden gelecek dersiniz?

 

kasımda aşk başkadır

 

10) Pretty Woman (Özel Bir Kadın) 1990 IMDb 7.0

 

Nostalji seven bir çift misiniz? O halde bu klasik mutlaka film listenizde olmalı, hele ki böylesine romantik bir günde! 90’lı yılların klasik filmlerinden Pretty Woman, Richard Gere karizması ve Julia Roberts güzelliğiyle taçlanıyor. 

 

Dönemin en önemli romantik komedileri arasında yer alan filmde gösterişli ama sahte yaşantısından sıkılan iş adamı Edward ve çekici güzelliğiyle yıldız gibi parlayan hayat kadını Vivian arasında geçen macera dolu aşk hikayesi seni ve sevgilini muhteşem bir güne davet ediyor!

 

pretty woman

 

İlgini Çekebilir:

 

Sevgililer Günü hediyeleri sayfamızda yılın en romantik fırsatları seni bekliyor!

 

Moda Severlerin Soluksuz İzleyeceği 8 Film

Seyahat Severler İçin Film ve Dizi Önerileri

 

Evde Sıkılmamak İçin Yapabileceğin 11 Aktivite

Şu Günlerde İhtiyacımız Olan: Mutluluk Veren Filmler

Anlamlı ve Sürprizli Sevgililer Günü Hediyeleri

Etiketlendi: Evde Yaşam Trendler