Günümüzde çok sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biri olan topuk dikeni, hem kadınlarda hem de erkeklerde yaşanabiliyor. Ayak tabanında, topuk bölgesinde kendini gösteren bu hastalık derinin altında meydana geliyor. Genellikle fazla kilonun ayaklara yaptığı baskıdan dolayı oluşan topuk dikeni aynı zamanda gün boyu ayakta kalıp çalışan kişilerde de oluşabiliyor. Topuk dikeni önlenebilir ve tedavisi olan bir rahatsızlıktır.


topuk dikeni terlik önerileri



Topuk dikeni ile başı dertte olanlara hayat kurtaran bilgiler sunmak için buradayız. Bu hastalığın seyrini değiştiren, yaşam kalitesini yeniden kazandıran yöntemler sayesinde daha sağlıklı adımlar atılabilir. Eğer topuk dikeni problemi senin de hayatına gelmişse ve bir an önce bu durumdan kurtulmak istiyorsan; söyleyeceklerimize kulak vermelisin.

 

Hemen hemen her yaşta yaşanması mümkün olan topuk dikeni için öncelikle ayakkabı ve terlik seçimi çok önemlidir. Eğer topuk yapısına uygun bir ayakkabı seçimi yapılırsa bu rahatsızlık önlenebilir. Sıradan bir yapıya sahip, rastgele seçilmiş terlik ve ayakkabılar ise topuk dikenini tetikleyebilir.

 

Sabah uyandığında ayağında dayanılmaz bir ağrı varsa, bastıkça ayaklarına çivi batıyormuş hissine kapılıyorsan, bu şikayetlerin bir haftayı aşkın süredir gündemdeyse sen de en kısa sürede Ortopedi doktoruna danışıp sağlıklı bir yol çizebilirsin. 

 

Şimdi topuk dikeni olan kadın ve erkekler için terlik nasıl seçilir bu konuya değinelim. Canının daha fazla yanmaması için bazı sağlıklı çözüm önerilerimiz de olacak, sayfanın sonunda görebilirsin.

 

Topuk Dikeni İçin Nasıl Terlik Seçilir?

 

  • Topuk dikeni problemini aşmak için tedaviye önce ayaktan başlanır.

  • Bu rahatsızlığı zamanla bedenden atmak için ortopedik terlik kullanılmalıdır.

  • Terliğin dokusu sert olmamalıdır. Taban yapısı yumuşak ve ayağı saran bir model olmalıdır.

  • Hasta, terlik giydiğinde ayağımdan çıktı mı kayacak mıyım düşecek miyim endişesine girmemelidir. 

  • Güvenle adım atarak günlük işlerine odaklanmalıdır. Böyle özellikleri taşıyan terlikler ortopedik terliklerdir.

  • Ayrıca topuk dikeni için özel olarak tasarlanan terlikler de mevcuttur. Bu terlikler sayesinde topuk dikeni etkileri en aza indirilir ve problemin büyümesi önlenir. 




Topuk Dikeni Tedavi Edilir Mi?

 

Topuk dikeni için hem doktor muayenesi şarttır hem de sağlıklı bir ayakkabı ve terlik seçimi gerekir. Eğer bu iki kriter yerine getirilirse; ortalama 5 hafta içinde hastalık bedenden atılır. Tedavi sürecinde doktorun uygun gördüğü krem ve merhemler, topuk bölgesine uygulanır. Düzenli uygulama sonunda, dikenin büyümesi önlenir ve içte tedavi başlar.

 

Ayrıca, topuk dikeni tedavisi için masaj da çok etkilidir. Soğuk masaj yöntemiyle ayak parmaklarının geriye çekilmesiyle dikeni içte gevşetme ve kurutma mümkündür. Bu hastalığı yaşayanlar için kısa bir not: Topuk dikeni 1 günde meydana gelmediği için 1 günde de iyileşmesi beklenmemelidir.


topuk dikeni



Topuk Dikeni Neden Olur? 

 

Belirli bir zaman içinde gelişen topuk dikeni, pek çok nedenden dolayı meydana gelebilir. Bu nedenleri liste üzerinde tek tek görebilirsin:

 

  • Boyuna göre çok fazla kilon varsa, ayakların bu yükü kaldırmakta zorlandığı için topuk yapısında zedelenme görülür.

  • Ani hareketlerin yapılması, topuk dikeninin oluşmasında etkilidir. Bu nedenle atlama, araç kullanma, egzersiz gibi durumlarda kontrollü hareket etmen önerilir.

  • Gün boyu ayakta kalacağın bir işin varsa, topuk dikeni seni de bulabilir. Mümkün olduğunca ayaklarını uzatıp dinlenmeye çalışmalısın.

  • Yanlış ayakkabı seçimi de ne yazık ki topuk dikenine sebep oluyor. Kasların ve bağ dokuların zarar görmemesi için ortopedik ayakkabıların giyilmesi gerekiyor.


topuk dikeni terlik önerileri



Topuk Dikeni İçin Sağlıklı Çözümler

 

Günümüzün yaygın hastalıklarından biri olan topuk dikeni, sağlıklı çözümler sayesinde önlenebilir ve başladığı andan itibaren tedavi edilebilir. Bu önerilere beraber göz atarak hastalığı yenebiliriz!

 

  • Bu hastalığın doğal çözümlerinden biri kilo kontrolü sağlamaktır. Eğer yaşına ve boyuna göre kilon biraz  varsa, sağlıklı beslenme ve spor sayesinde fazla olan kilodan kurtulabilirsin. Böylece ayakların da rahatlamış olur.

  • Gün içinde ayaklarını sık sık havalandırmaya çalışmalısın. Saatlerce aynı ayakkabı içinde kalan ayak tabanı, bir süre sonra kendine zarar vermeye başlar. Dokuların yenilenmesi için hava şart.

  • Uzmandan tavsiye aldığın ev içi egzersizleri sayesinde topuk dikenini evde birkaç hareketle rahatlatabilirsin. Tabi bu esnada ilaçlarını da kullanmayı unutma.

  • Ayağına göre kaliteli ve sağlam yapılı bir terlik sayesinde evde ya da dışarıda daha iyi adımlar atabilirsin. Aradığın terlik modelleri senin için en uygun rakamlarla eçantada!


topuk dikeni nasıl tedavi edilir



Topuk Dikeni Olanlara Özel Ortopedik Terlikler eçantada!

 

Hatırlarsan birkaç dakika önce topuk dikeni olanların ortopedik terlik giymesi gerektiğini belirttik. Ortopedik terlikler, ayağın hava almasına yardım eder ve taban yapısına uyum sağlar. İşte bu özellikleri taşıyan terlikleri eçanta, topuk dikeni olan kişiler için stoklarında tutuyor. Orijinal ürünleri, kolay ödeme yöntemiyle satın alıp senelerce kullanmak istersen eçantanın senin için sunduğu ortopedik terliklere göz atabilirsin!

 

 

İlgini Çekebilir:

 

En Çekici Sweatshirt Kombinleri

Kış Kombinleri İçin 8 Harika Görünüm

Üniversite Kombinleri Nasıl Olmalı?

Chino Pantolon Nedir? Nasıl Giyilmeli?

Kışın Crop Top Kombini Yapmanın İpuçları

Ünlü Markalardan 2022 Kış Bot Modelleri

Zümrüt Yeşili Renk Modasını Nasıl Yakalarsın?

 

 

Pantolon Gömlek Kombinlerinde En İyi 5 Tavsiye

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler