Seyahatin sırasında valizini, sen spor yaparken eşyalarını, fermuarlı, kutuda, dolapta veya herhangi kilitlenebilir eşya üzerinde kullanılabilen tsa kilidi güvenlik için küçük ama etkili donanımlardan biri.

 

tsa kilitli valiz modelleri

 

Diyelim bir spor salonundasın, eşyalarını dolaba koyup aletlerin bulunduğu bölüme geçeceksin. Fakat yanında getirdiğin kişisel malzemelerin de güvende kalmalı. Cüzdanın, anahtarların, telefonun veya diğer cihazların. İşte bu gibi durumlarda kendin için bir tsa kilit edinebilir; güvenliğini sağlayarak rahatlıkla sporuna devam edebilirsin.

 

Yolculuk sırasında valizin ve diğer bagajların için de kullanabileceğin tsa kilit, seyahat esnasında kıyafetten teknolojik cihaza, maddi değeri olsun olmasın kişisel pek çok malzemene adeta bir ‘bekçi’ olacak. 

 

Tsa kilit yanındayken, kendin için seyyar bir güvenlik ekipmanın var diyebiliriz. Öyle ki, eşyalarının yanından uzaklaşman gerektiğinde kilide dilediğin bir kod veya şifre uygulayarak olası çalınma riskine karşı önlem almış olacaksın.

 

Peki, günlük yaşamın pek çok farklı alanında ihtiyaç duyabileceğin, internet satış sitelerinden de hemen tedarik edebileceğin tsa kilit nedir, nasıl kullanılır, neden önemli? Küçük ama etkisi kuvvetli olan bu kilit hakkındaki merak edilen bilgileri senin için derledik. Keyifli okumalar!

 

 

TSA Kilit Nedir?

 

Tsa kilit açılımı ‘Transport Security Administration’ olan bir çeşit taşınabilir güvenlik sistemidir diyebiliriz. Tsa kilit asma kilit şeklinde harici olabileceği gibi valiz veya önemli eşyaların taşınabileceği eşyaların, bagajların içerisine monte edilebilen bir dahili mekanizma da olabilir.

 

Tsa kilit, aynı zamanda havayolu seyahatlerinizde güvenlik görevlilerinin gerektiği anda valizinize zarar vermeden açıp inceleme yapabilmesine de olanak sağlar. Peki, güvenlik görevlileri sizin belirlediğiniz şifreyi nasıl bilip kilidi açabilecek? Bu gibi görevliler için üretilen ‘master anahtar’ sorunu çözüyor. Anahtarla açılan kilit, inceleme bittiğinde tekrar eski haline getiriliyor.

 

Hırsızlığa karşı bagajınızda, eşya dolabınızda veya çanta, fermuar gibi 2 farklı nesneyi bir araya getirerek birbirine sabitlemeye yarayan tsa kilitlerin, uzayabilen, çekilebilen mekanizmayla tasarlanan, kablolu çeşitleri de vardır. Böylece daha geniş veya büyük alanlarda da kilitleme imkanı sağlar.

 

tsa kilit

 

TSA Kilit Talimatları Nasıl Uygulanır?

 

Güvenlik hepimiz için elzem. Ortaya çıkabilecek farklı ihtiyaç durumları için aslında pek çok kişide bulunması hayatı kolaylaştırıyor. Peki, tsa kilit talimatları nelerdir ve nasıl uygulanır?

 

  • Öncelikle tsa kilitte uygulanan ilk kombinasyon 000 yani üç adet sıfırdır. Sen, kendine özel şifre oluşturmak için tüm rakamları sıfıra getirmelisin.

  • Sıfırlama düğmesi olarak da bilinen (a) bölmesine iğne, kalem, kürdan gibi ince ve sivri uçlu bir nesneyle bastırarak ‘tık’ sesi gelinceye dek basılı beklemelisin.

  • Bu sesten sonra şifreleme bölümündeki (b) çarkları kullanarak kendi şifreni oluşturabilirsin. Örneğin, 224, 567, 990 gibi, istediğiniz herhangi üç basamakli bir sayıyı oluşturmalısın.

  • Son olarak açma düğmesini (c ) ok yönünde ilerleterek yine ‘tık’ sesi duyduktan sonra kilit sıfırlanmış olacak ve senin belirlediğin yeni kilit sistemi oluşacaktır.


tsa kilit nedir

TSA Kilit Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?

 

Tsa kilidi, güvenlik ihtiyacı duyduğun her türlü durumda kullanabilirsin. Önemli olan şifreni unutmamak. Dilersen bu şifreyi telefonuna kaydedebilirsin.

 

Tsa kilidi kullanabilmek için az önceki alt başlıkta açıkladığımız şifreleme sistemini oluşturman gerekir. Kullanımı oldukça kolay olan kilidin mekanizma sistemini kavradıktan sonra şimdi gelelim, tsa kilide ne gibi durumlarda ihtiyaç duyabileceğine:

 

  • Valizlerin pek çoğunda dahili tsa kilit yer alıyor. Valizin için bir kilit şifresi oluşturabilir; yol boyu eşyalarının güvende olduğundan emin olabilirsin.

  • Valiz dışında her türlü diğer çantaların için de asma kilit formundaki harici tsa kilit çeşitlerinden yararlanabilirsin. 

  • Spor salonu, okul, ofis, kurs gibi eşya dolabının bulunduğu, eşyalarını koyup uzaklaşman gerekecek her türlü durumda kulplar için asma kilit kullanabilirsin.

  • Çadır kampı sırasında kamp alanından uzaklaşacağın durumlarda çadırın fermuarını birbirine bu kilit sayesinde sabitleyerek eşyalarının güvenliğini sağlayabilirsin.


tsa kilit nasıl kullanılır

TSA Kilit Kullanmak Neden Önemli?

 

Güvenlik hayatın her alanında mühim elbette. Bilgisayar, telefon, cüzdan, anahtar, gerekli belge ve önemli evraklar, maliyeti yüksek her türlü malzeme ve kişisel eşya için yanından uzaklaşmamız gereken durumlarda, herhangi bir hırsızlık girişimini hemen fark edemeyeceğimiz, müdahale edemeyeceğimiz anlarda tsa kilit hayat kurtaran bir öneme sahip.

 

Eğer sen de sık sık seyahate çıkıyorsan, yanında önemli teknolojik cihazlar taşıyorsan ister çantanda ister bagajına tsa kilit kullanabilirsin. Fermuar halkalarını birleştirip arasından tsa kilit kablosuna geçirerek kolayca kilit sistemi geliştirebilirsin.

 

Yurt dışı ve özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağın seyahatlerde tsa kilit mutlaka kullanmalısın. Kullanmadığın durumlarda güvenlik görevlileri valizini zorlayarak açacak ve valizin maalesef kullanılamayacak hale gelebilir.

 

Olası bir hırsızlık teşebbüsüne karşı eşyalarının güvenliği tsa kilit sayesinde güvende olacaktır. Kilide zarar verilememesi için yüksek kaliteli ve sağlam malzemeden üretilmiş tsa kilitler tercih etmelisin.

 

tsa kilit önemi

 

İlgini Çekebilir:

 

Valiz Kılıfı Ne İşe Yarar?

 

Neden Körüklü Valiz Seçmelisin?

 

Hepimizin Başına Gelebilir! Kilitli Kalan Bavul Nasıl Açılır?

 

Hangisini Almalı? Her Boy ve Amaç İncelemesi ile En İyi Valiz Markaları

 

Tüm Hava Yollarının Ayrıntılı Kabin Boy Valiz Ölçüleri ve Bilmeniz Gerekenler

 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler