Ailenin yeni üyesi ilk adımlarını atmaya başladı, tebrik ederiz! Koltukların arasında, odadan odaya minik adımlarıyla evin atmosferini tazeleyen, neşe katan bebeğin için en iyi ilk adım ayakkabısı aramanın da zamanı geldi demektir, o halde doğru adrestesin, hoş geldin!

 

 

Bebek haberini aldığın günden beri adım adım, hakkındaki tüm detayları bilmek, öğrenmek, hazırlık yapmak ve ona en iyisini sunmak için hep bir arayış halindeydin değil mi? Şimdi ayaklandı ve yürüyor…

 

 

Ne kadar çabuk büyüdü? Şimdi yepyeni bir macera artık seni bekliyor, bu hareketli döneme hazırlıklı olmalı bebeğin kadar kendi bakımına da özen göstermelisin; unutma, ona iyi bir ebeveyn olabilmek için senin de fiziksel ve zihinsel sağlığın yerinde olmalı, bunu başarmak oldukça zor ama bir o kadar da kutsal, sana bolca kolaylık dileriz bu süreç için!


ilk adım ayakkabısı



Peki, gelelim asıl konumuza yani bebek ilk adım ayakkabısı seçerken dikkat etmen gereken püf noktalarına! Bebeğinin ayak yapısına uygun, ortopedik, yürüyüş konforu sağlayan ilk adım ayakkabısı nasıl olmalı?

 

İlk adım ayakkabısı erkek ve kız bebekler için hangi özelliklere sahip olmalı? Bebeğin için en doğru ilk adım ayakkabısını satın almadan önce bilmen gereken ipuçlarını senin için hazırladık. Hiç vakit kaybetmeden, seni aydınlatalım ve tatlı miniğin pamuk gibi küçük ayakları nasıl rahat eder birlikte inceleyelim!


ilk adım ayakkabısı



Bebeğinizin İlk Adım Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

 

İlk adım ayakkabısı seçerken aklında soru işaretleri oluşuyor olmalı… Hangisi bebeğim için daha uygun? Alacağım ilk adım ayakkabısında hangi standartlara uymalıyım? 

 

Bebeğin için ilk adım ayakkabısı seçerken bunun dışarıda; yani ev dışında kullanması gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü uzmanlar bebeklerin ayakkabıları evin içinde giymelerini önermiyor; aksine evde mümkün olduğunda çorapla veya çıplak ayakla dolaşmasını, yürümesini uygun görüyorlar. Elbette, bu konu hakkında daha detaylı bilgi ve profesyonel destek için bebeğinizin gelişimini kontrol eden doktorunuza başvurmanız en doğrusu olacaktır.

 

Peki, genel hatlarıyla bir bebeğin yürümeye başladığında, dışarıda, caddede, sokakta veya parkta sizinle birlikte ufak adımlar atarak yürürken hangi ayakkabıları giymeli? Bilinçli bir ebeveyn olarak inceleyebileceğin ilk adım ayakkabısı püf noktaları şimdi seninle!

 

1. Adım: Bebeğin İçin Uygun Ayak Ölçüsünde Olmalı

 

Bebeğine külkedisinin camdan ayakkabısı gibi tam olacak ayakkabıyı seçmen ilk ve en önemli aşama. Bu alışık olduğundan farklı bir süreç olacak; çünkü bebeğin sana “bu benim için en uygun ayakkabı!” diyemeyecek, senin anlaman gerekecek. Peki nasıl?

 

Ufak bir hatırlatma: Bebeğine ilk adım ayakkabısı seçerken uygun boyutları saptamak için her zaman kullandığın kalınlıkta bir çorap giydirmelisin. Çıplak ayakla ayakkabı denetmek bebeğin için doğru bir alışveriş olmayacaktır.

 

  • İlk adım ayakkabısı bebeğinin ayakları için yeterli uzunlukta mı? Parmağınla bebeğine ayakkabıyı giydirdiğinde onun parmak uçlarına doğru hafifçe bastır; eğer parmakları uçtan hafif pay bırakmışsa, parmaklar önce sıkışmıyorsa tamamdır!

  • İlk adım ayakkabısı bebeğinin ayakları için yeterli genişlikte mi? Bunu anlamak için tıpkı az önceki adımdakı gibi bebeğinin ayaklarının yan taraflarını ayakkabı üzerinden nazikçe yokla. Eğer ayaklar kenarlarda sıkışmıyorsa, tam ucu ucuna değilse, bu adım da tamamdır!

  • İlk adım ayakkabısı seçerken topuk testi: Ayak ölçüleri için uygulayabileceğin son aşama! Şimdi, bebeğinin bileğinden tut ve ayakkabıyı hareket ettir. Eğer ayakkabı bebeğinin ayağından hemen çıkıyorsa daha küçük bir numara veya model seçmelisin. Eğer ayakkabı ayağından çıkmıyor ve hiç hareket etmiyorsa muhtemelen bebeğinin ayakları sıkışmıştır; yürürken rahatsız edebilir. En uygun olanı bileğinden tutup ayakkabıyı hareket ettirmeye çalıştığında biraz oynuyor fakat ayakkabı çıkmıyorsa doğru boyuttadır, işlem tamam!




2. Adım: Rahat Hareket Kabiliyeti İçin Ortopedik, Hafif ve Esnek Yapıda Olmalı

 

Bebeklerin ilk adımlarını bir süre sağa sola sallanarak, yalpalayarak atacak. Durum böyle olunca zaten ayakta durmakta henüz acemi olan bebeğin için yapacağın en iyi şey hafif bir ayakkabı seçmek olacak. 

 

Ayaklarını taşımayı yeni yeni öğrendiği için ağır ve kaskatı malzemeden üretilmiş ayakkabılar uygun bir tercih olmayacağı gibi ayak gelişimini de olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, hem hafif hem de esnek malzemeden üretilmiş ortopedik ilk adım ayakkabısı tercih etmelisin. Böylelikle bebeğin adım atarken kuş kadar hafif ve rahat olacak!


ilk adım ayakkabısı nasıl seçilir



3. Adım: Düşmesini Önlemek İçin Kaydırmaz Tabanlı Olmalı

 

Bebeğin yürürken; daha doğrusu yürümeye çalışıyorken yeterince yalpalayacak. En ufak engelde tökezleyebilir; gözün hep üzerinde olmalı. O yürüme tecrübeleri edinirken yapabileceğin bir diğer güzellik de kaydırmaz tabanlı ayakkabılar seçmek. Böylece, kaygan zeminde veya düşmesine ortam hazırlayabilecek herhangi bir zeminde kaymaz tabanlı ayakkabıları sayesinde adımları güvende olacak…


erkek bebek ilk adım ayakkabısı



4. Adım: Cırt Cırtlar Sana Zaman Kazandıracak!

 

Bir bebekle dışarı çıkmak başlı başına bir telaş… Ayrıca hazırlık ve tedbir de istiyor haliyle. Her ihtiyacını en ince detayına kadar düşünmeli, evden uzaktayken onun konforunu sağlamaya devam etmelisin. Bu durum seni biraz yorabilir, vakit kaybettirebilir. Bir bebek büyütmek dünyanın en çok emek isteyen görevlerinden biri şüphesiz. Hal böyle olunca sana vakit kazandıracak, işini kolaylaştıracak çözümlere kalpli gözlerle bakacaksın. İşte onlardan biri de bağcıklı yerine cırt cırtlı ilk adım ayakkabısı seçmek! Cırt cırtları kolayca açıp kapatarak bebeğinin ayakkabılarını giydirebilirsin. 

 

Ayrıca -ki bu nokta da oldukça önemli- bağlıkların çözülmesi ile bebeğinin ayağının takılıp düşmesi ihtimali de cırt cırtlar sayesinde ortadan kalkmış olacak.


kız bebek ilk adım ayakkabısı



5. Adım: Bütçene Dost, Uygun Fiyatlı Ayakkabılar Seçebilirsin

 

Kabul edelim, ailenin yeni üyesi minik bebeğin için epey harcama yaptın. Haklı olarak her şeyin en iyisine, en kalitelisine layık görüyorsun onu ve minvalde de tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorsun. Elbette bu önemli ve saygıdeğer; fakat iş ilk adım ayakkabısı alışverişine geldiğinde aslında en pahalısını almak veya önemli bir marka tercih etmek uzun vadede pek de mantıklı değil. Çünkü bebeğin senin bile takip edemeyeceğin kadar hızlı bir sürede büyüme ve gelişme gösterecek. 

 

Özenerek aldığın kıyafet ve ayakkabılar birkaç ay sonra ona küçük gelmeye başlayacak. Gelişme çağındaki bebek ve çocukların ayakları da hızlıca uzayacağı için ayakkabı seçerken bu adımı göz önünde bulundurarak en azından biraz tasarruf edebilirsin.


ilk adım ayakkabısı satın al



Bebeğin İçin En Uygun İlk Adım Ayakkabısı eçantada Kalite, Hızlı Teslimat ve Müşteri Memnuniyeti Güvencesiyle!

 

Bebeğine hangi ilk adım ayakkabısını seçmelisin? Bu soru hakkında az önce 5 kolay adımda fikir sahibi oldun, tebrikler! Artık en doğru bebek ilk adım ayakkabısı nasıl seçilir, biliyorsun…

 

eçanta senin için en çok tercih edilen ilk adım ayakkabısı modellerini  bir araya getirdi! Tek tıkla kolayca inceleyebileceğin bebek ilk adım ayakkabıları, alt limit olmaksızın sadece 1 TL kargo ücreti karşılığında hızlıca kapında! eçanta kalite standartları çerçevesinde güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsin!

 

Erkek ve kız bebek ilk adım ayakkabıları, esnek ve hafif yapıları sayesinde bebeğinin rahatını destekler. Avrupa Sağlık Örgütü standartlarına uygun bebek ilk adım ayakkabıları renk renk ve cıvıl cıvıl! Hava alabilen özel malzemelerden üretilen bebek ilk adım ayakkabıları için kategoriye tıklayabilir; eçanta farkıyla bebeğin için en uygun ayakkabıları kolayca seçebilirsin!

 

 

İlgini Çekebilir:

 

Bebek Bakım Çantası Nasıl Seçilir?

Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanır?

Yeni Doğum Yapan Anne İçin En İyi 8 Hediye

Beslenme Çantası Seçerken 4 Önemli Madde

Doğum Hastane Çantası Hazırlığı ve Hamilelikte Corona Virüs

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler