Kadın ve erkek kıyafetleri, çeşitli bedenlere göre üretilmektedir. Her bedene uygun şekilde zenginleşen beden seçenekleri, bazı durumlarda firmaların beden standartlarına göre sunulur. Ürünlerin etiketlerinde dikkatini çeken “STD” ifadesi seni bazen düşündürebilir. Bu düşüncene açıklık getirmek için eçanta olarak buradayız.


Standart Beden Ölçüleri



Kıyafetlerin etiketlerinde sıkça görebileceğin “ST” ya da “STD” ifadesi standart bedeni temsil etmektedir. Peki, standart beden hangi boy ve kilo ölçülerine denk gelmektedir? İşte bu soruya yanıt bulacağın bu yazımızda, beden seçeneklerini daha iyi öğrenip kendine en uygun kıyafetleri kolayca alabilirsin.


Boy ve kilo orantısını kurup alt ya da üst giyimde en uygun kıyafeti bulmak, kombinlerinle her zaman iyi görünmek istersen öncelikle standart beden ifadesini tanıman gerekiyor. Kombinlerine birçok ürünle yardım eden eçanta, şimdi de standart beden konusuna değiniyor. Kendi vücut ölçülerini ve özelliklerini tanıyorsan, standart beden kıyafet seçiminde sana yardımcı olacak bilgileri okumaya başlayabilirsin!

 

Standart Beden Nedir?

 

Standart beden, yaygın şekilde giyim endüstrisinde kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkar. Birçok marka ve üretici tarafından belirlenen genel bir beden ölçüsünü karşılar. 

 

Standart beden, genellikle 36-42 (XS-XL) arasındaki beden ölçülerini ifade etmektedir. Bu bedenlerin dışındaki kıyafetler büyük beden olarak satışa çıkar. 

 

Ancak, standart beden kavramı her ülkede ve markada farklılık göstermektedir. Çünkü markaların satış politikası bedenleri de etkilemektedir. Örneğin, bazı markalar 34-40 (XXS-L) arasındaki ölçüleri standart beden olarak kabul ediyor. Sektördeki bazı markalar da 38-44 (S-XXL) aralığını standart beden olarak tanıtıyor. 

 

Genellikle 36 ile 40 beden arasındaki ürünler, tek etiketle standart beden olarak satılmaktadır.

 

Beğendiğin bir üründe std ya da st ifadesi varsa, geniş ve rahat bir kıyafetse bu ürünün standart beden olduğunu bilmelisin. 36 ile 40 beden arasında giyiniyorsan, incelediğin kıyafet sana rahatlıkla uyum sağlayabilir.


Standart Beden Ölçüleri

Standart Beden Kıyafetlerin Özellikleri Nelerdir?

 

Standart bedenle üretilen bir kıyafet almak istiyorsan, sana bu ürünlerin ortak özelliklerinden bahsederek alışverişini keyifle tamamlamana yardım edebiliriz. Standart bedenle giyinmek istediğinde, listedeki özellikleri hatırlayarak dolabına en uygun kıyafetleri ekleyebilirsin!

 

  • Kadın ve erkekler için üretilen standart beden kıyafetler, genellikle birçok marka ve perakende mağazada kolayca bulunabilir.

  • Standart bedende üretilen kıyafetler, beden seçeneği dar olan ürünlere göre daha uygun fiyatlı sunulabilir.

  • Standart bedenle tasarlanan kıyafetler, moda trendlerini takip eden ve güncel tarzları yansıtacak şekilde kullanılabilir.

  • Bu ürünler, genellikle rahat hareket edebilmeyi sağlayacak genişlikte ve esneklikte tasarlanır.

  • Standart kalıplı giyim ürünleri, vücuda ne çok bol ne de çok dar gelmeyecek şekilde tasarlandığı için herkes için rahatlık sağlar.

  • Genellikle ne çok uzun ne de çok kısa olmayan, ortalama bir boyda üretildiği için kısa ve uzun kişilere uyum sağlayabilir.

  • Standart beden, her tarzdaki kıyafet için uygulanabilir.

  • Etek, şort, askılı body, tişört, mayo ve bikini, pareo gibi ürünlerde std etiketini görebilirsin.


Standart Beden Giyinmek Avantajlı Mı?

 

Çok sık kilo alıp veriyorsan belirli bir bedenle kıyafet almak senin için kullanışlılık sağlamaz. Ancak standart beden kıyafetleri tercih edersen daha uzun süre kullanım imkanın olabilir. Standart beden giyinmek avantajlı mı diye merak ediyorsan, bu kıyafetlerin avantajlarından bahsedelim!

 

  • Her döneme uygun kıyafet arıyorsan, standart beden giyimleri tercih ederek uzun süre kullanacağın kıyafetleri dolabına ekleyebilirsin.

  • Standart beden kıyafetler, kadınlar için oldukça avantajlı ürünler arasındadır.

  • Gebelik döneminde, kilo alıp verme döneminde rahatlık elde etmek için standart beden kıyafetler tercih edilebilir.

  • Havalı ve rahat kombinleri elde etmek için dolabında kusursuz parçaları görmek istersen, std beden kıyafet seçeneklerini bulundurabilirsin.

  • Online alışverişte bedenini biliyorsan, standart beden ölçüleri ile tasarlanmış kıyafetleri kolayca alabilirsin.

  • Standart beden kıyafetlerin stoğu daha fazla olduğundan değişim ve temin etme açısından zorluk yaşamazsın.


Standart Beden Giyinmek

Kadın ve Erkekler İçin Standart Beden Ölçüleri

 

Kadın ve erkekler için üretilen standart beden kıyafetler small, medium ve large bedenin ortak bir ölçüde buluşmasıyla üretilir. Bu nedenle, kadın ve erkek kıyafet bedenlerinde dikkate alınan ölçümlerin ortalaması alınabilir. Tasarlanan standart beden kıyafetler genellikle M ile L aralığında beden ölçüsü olarak sunulur. 

 

Kadınlarda

 

  • M beden, M (Medium): Göğüs: 91-94 cm, Bel: 71-74 cm, Kalça: 97-99 cm ölçülerini karşılar. 

 

Erkeklerde

 

  • M beden ölçüleri göğüs: 97-104 cm, Bel: 81-86 cm, Bel: 97-104 cm olmaktadır. 

 

Firmanın üretim anlayışına göre M beden bazen esnek ya da dar olarak kıyafetlere uygulanabilir.


Kimler Standart Beden Giyinebilir?

 

Standart beden giyim, belirli beden aralığındaki kişiler için önerilir. Small ile large beden arasında olanlar std bedenli kıyafetler arasından rahatça tercih yapabilir. Eğer kıyafetlerin XL bedene uyumluysa, standart beden kıyafet seçimin beden yapına göre değişebilir. 

 

Herkesin vücut şekli ve ölçüleri farklı olduğundan, standart beden herkese aynı şekilde uyum sağlamayabilir. Bunun için standart beden kıyafetleri deneyerek alabilirsin. Boyun çok uzunsa ve vücut kitle indeksine göre kilolu olduğunu düşünüyorsan, standart beden ürünler dar gelebilir. XL bedene kadar genişleme imkanı olan bu kıyafetler, firmaların beden tablosuna göre üretilmektedir.


Standart Bedeni Kimler Giyebilir?

Standart Beden Kombinleri İçin Giyinme Püf Noktaları

 

Standart beden giyinmeyi seviyorsan, giyimine de özen gösteriyor olmasın. Rahatlığı ve şıklığı dolabında hissetmek için kıyafetleri iyi şekilde kullanmalısın. Almış olduğun kıyafetlerin çoğu standart bedense, önereceğimiz püf noktaları sayesinde her zaman göz alıcı ve uyumlu görünebilirsin.

 

  • Kıyafetlerin çok sıkı ya da oversize olmamasına dikkat ederek kombinlerinin şık görünmesini sağlayabilirsin.

  • Kemer, kolye, şal gibi aksesuar kullanarak kombinde odak noktası oluşturabilirsin.

  • Renk ve desen uyumuna özen göstererek standart beden kombinlerinde şıklığı yakalayabilirsin.

  • Yaz ve kış kombinlerini, trend renklere göre seçebilirsin.

  • İş, okul ve sosyal mekana hazırlanırken dolabındaki standart beden kıyafetlerini eçantadan aldığın çanta ve ayakkabı ile mükemmel şekilde tamamlayabilirsin.

  • Sık sık kilo alıp veriyor olsan da standart beden kıyafetlerindeki rahatlık sayesinde her kombinde göz alıcı görünebilirsin!


Standart Beden Kombinleri


İlgini Çekebilir:

 

Regular Kalıp Nedir?

 

Basic Giyim Tarzı Nedir?

 

 

 

Paraşüt Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanımı

 

 

Kahverengi Pantolon Modelleri Nasıl Kombinlenir?

 

Bel Çevresini Ölçmek İçin En Doğru ve Pratik Yöntemler

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler