Sosyal medyanın daha aktif kullanılmasıyla beraber gündeme bomba gibi kozmetik ürünleri ve bakım teknikleri düşmeye başladı. İnsanların dikkatini üzerine toplayan yeniliklerden biri de tırnak nail art oldu. İngilizce’de nail tırnak; art ise sanat demek. Bu iki kelime bir araya geldiğinde de tırnak sanatı kelimesi dikkat çekiyor. Tırnaklarına bakım yapmayı sevenlerin, ojesiz asla gezemeyenlerin ilgisini epey çeken nail art kolay bir uygulama zannediliyor; ancak işin aslı öyle değil. Eğer farklı görünmek ve tırnaklarla dikkat çekmek istersen; sana burada söyleyeceklerimiz olacak.


nail art modelleri



Nail art ne demek sorusunun ardında onca şey saklı ki! Kozmetik firmaları kataloglarında, modeller kendi tırnaklarında, aksesuar firmaları da yine ürün tanıtımında nail art sayesinde ön plana çıkıyor. Geçmiş zamanın modası sade ve düz renk ojeleri geride bırakan nail art modelleri kadınların son zamanlarda oldukça ilgilendiği bir alan oluyor.


Tırnağına bakım yapmayı seviyorsan, oje sürme konusunda biraz farklı şeyler denemek istiyorsan bu yazımız tam sana göre. Nail art nasıl yapılır diyenlerin sonuna kadar okuması gereken bir konuyu hep beraber ele alalım.

 

Nail Art Nedir? 

 

  • Nail art tırnaklara hayallerdeki süsü ve deseni verme sanatıdır denilebilir.

  • Özellikle de kadınların sık sık oje sürdüğü ve bakım yaptığı tırnaklarda uygulanan nail art, hem ayak hem de el tırnaklarına yapılır.

  • Çeşitli renklerdeki ojelerin ve tırnak süslerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan nail art tırnakların daha gösterişli görünmesini de sağlar.

  • Bu uygulama kolay görünebilir ancak ince ince işlenen bir yöntemdir. Ojenin taşmaması, tırnağın çatlamaması nail art için önemli etkenlerdir.

  • Nail art kullanacak kişinin zevklerine ve beğenisine göre desenler seçilerek tırnağa süsleme yapılır.


nail art



Nail Art Nasıl Yapılır?

 

Evde nail art nasıl yapılır diyenlerin sesini duyar gibiyiz. Bu tırnak süsleme yöntemini denemek isteyen onca insan var ki! Peki, evde nail art nasıl yapılır? Hangi adımlar izlenir? Şöyle açıklayalım:

 

  • Nail art yapmak için tırnakların önceden bakıma girmesi şart gibi görünüyor.

  • Manikür ve pedikür yapılan tırnaklar rahatladığı anda nail art yapılabilir.

  • En kolayından ufak çaplı bir nail art yapmak istiyorum diyorsan tırnaklarındaki eski ojeyi temizleyerek işe başlayabilirsin.

  • Ojelerden arınınca tırnaklarına peeling yapabilirsin.

  • Peeling sonrasında tırnaklarında çıkan etleri de temizledikten sonra nail art için gereken adımları uygulayabilirsin. Peki bu adımlar neler olacak? 

  • Tırnağa uygulanacak nail art için öncelikle ince baz oje sürülmelidir. Bu baz 

  • oje saydam renkli ve çok ince katmanlı olursa sonraki oje katları daha iyi görünebilir.

  • Manikür ve pedikür sonrasında baz oje sürünce kuruması iyice beklenmelidir. Kuruyan baz ojeden sonra dilenen tasarımlar için ojeler kat kat sürülür.

  • Evde kolay nail art uygulanmadan önce hangi renkleri nerede kullanacağına karar vermelisin.

  • Hangi tırnağa ne renk oje süreceğini de netleştirmelisin. Bunun için boş bir kağıda şablon çizebilirsin. Böylece işlemi yaparken unutmadan hızlıca nail art yapmış olursun.

  • Eğer tırnaklarına süsler yapıştıracaksan bu minik ve gösterişli malzemeleri de tek tek masanın üzerine çıkarabilirsin. Ellerin ojeliyken bir de ürünleri paketlerinden çıkarmakla uğraşmak epey zor olacak.

  • Tırnaklarında görmek istediğin deseni ve resimleri, önceden planlayarak evde birkaç dakika içinde sen de kendi tırnağına uygulayabilirsin.


nail art



Nail Art İçin Hangi Malzemeler Gerekir?

 

Nail art yapacaksan önceden malzemelerini temin etmen gerekir. Ojelerinin tazeliği de oldukça önemli bir konu. Eğer bozulmuş bir oje kullanırsan tırnakların da kötü bir görünüm oluşabilir. Bunun için ojelerinin yeni ve dolu olması sana daha iyi sonuçlar verecektir. Nail art modellerini tırnaklarında görmek için şu malzemeleri bir araya getirdikten sonra süslemeye başlayabilirsin.

 

  • İstenilen renkte oje

  • Parlatıcı oje

  • Tırnak taşları

  • Tırnak süsleme çıkartmaları

  • Jel fırçaları

  • Tırnak damgalayıcı mühür

  • Aseton

  • Oje silmek için pamuk

  • Oje kurutucu sprey


nail art



Nail Art Pahalı Bir İşlem Midir?

 

Eğer evde birkaç renkten bir araya gelen basit nail art yapacaksan bu uygulama sadece 3 oje masrafı kadar pahalı olacaktır. Oje tercihine göre bütçen de esneyecektir. Ancak süslemeleri biraz daha artırmak istersen yani tırnak süsleri ve fırçaları alırsan bu işlem ortalama 100 TL kadar tutabilir.

 

Nail art yaptırmak istersen bunun için güzellik merkezlerini tercih edebilirsin. Merkezlerde malzeme ve işçilik ücreti alınacağı için 100 TL’nin üzerinde bir ödeme yapman gerekebilir.


nail art



Nail Art Kalıcı Mıdır?

 

Nail art evde yapıldığında kalıcı olma süresi oldukça azdır. Ancak bir güzellik merkezinde kalıcı ojeyle beraber yaptırdığında ortalama 1 ay tırnaklarında kalabilir. Kullanılan ojenin kalitesine göre bu süre değişecektir.

 

Evde sık sık ellerini yıkıyorsan ve profesyonel şekilde nail art yapmadıysan ortalama 15 gün kadar tırnaklarında desenleri ve farklı tasarımları görebilirsin. Kalıcı ojeyle beraber nail art yaptırdığında daha uzun süre tırnakların bakımlı ve dikkat çekici görünecektir.


nail art

İlk Defa Deneyecekler İçin Nail Art Fikirleri

 

Model 1:

 

Yeni yıl coşkusunu tırnaklarına kadar hissetmek istersen bu nail art desenleri ile tırnaklarına renk katabilirsin. Kırmızı rengin hakim olduğu yılbaşı temasını evde sen de kolayca tırnaklarına uygulayabilirsin. Birkaç tırnak süsü ve beyaz renkli oje ile nail art duygusunu sen de yaşayabilirsin. 

 

Kaynak: indirimcekim.com

 

Model 2:

 

Toprak tonlarının pek çok kıyafete uyum sağladığı tartışılmaz bir gerçektir. Özellikle de klasik ve şık görüneceğin kombinlere eşlik eden bir nail art yapmak istersen çok kolay işlemlerle yapabileceğin bu modeli aklında tutabilirsin. Birkaç farklı tonlardaki ojeler, sim detaylı oje ve leopar desen çıkartmalar ile tırnaklarını daha da havalı gösterebilirsin.

 

Kaynak: www.denizbutik.com

 

Model 3:

 

Bakımlı tırnaklarını daha da sağlıklı göstermek istersen ten renginde ojeler kullanabilirsin. Bu model nail art deseninde de sade ve şık bir tema kullanılmış. En kolay şekilde uygulanan nail art oje modelleri sayesinde sen de tırnaklarını hem sağlıklı hem de şık gösterebilirsin. Bunun için görselde olduğu gibi ufak detayları da deneyebilirsin.

 

Kaynak: www.marieclaire.com.tr

 

Model 4:

 

Doğada bulunan renklerden ilham alınarak uygulanan bu nail art fikri oldukça rahatlatıcı tonlarda. Sarı renk Güneş’i, kahve tonları toprağı, mavi tonları da gökyüzünü temsil ediyor. Ufak çil detayları da nail art modeline hareketlilik katıyor. Dakikalar içinde kolay uygulanan bir nail art yapmak istersen bu model tam senin tırnaklarına göre!

 

Kaynak: www.arcadium.com.tr

 

Model 5:

 

İlk defa nail art deneyecekler için ufak bir çalışmamız olacak. Sade tonlardaki ojenin üzerine, tasarım fırçalarıyla uygulanan siyah geçişler amatör gibi görünse de emek istiyor. Filizlenen bir çiçeği anımsatan bu model, nail art çalışmak isteyenlerin pratik yapması için de oldukça uygun bir stil. Sen de tırnaklarında bu zarif nail art desenini görmek istersen deneyebilirsin.

 

Kaynak: www.laderma.com.tr

 

İlgini Çekebilir:

 

Paris Işıltısı Nedir? Nasıl Yaptırılır?

Reformer Pilates Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hamak Yogası Nasıl Yapılır? Faydaları Nedir?

Doğal At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Jade Roller Kullanımı ve 7 Faydası, İşe Yarıyor Mu?

Yeni Yılda Daha İyi Bir Sen İçin 6 Gerçekçi Hedef

Yüz Yogası: Parlak, Genç ve Pürüzsüz Cildin Sırrı!

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı? 5 Pratik Adımda Kusursuz Görünüm

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler