Doğada bulunan şifalı taşlardan biri de karşımıza sitrin taşı adıyla çıkıyor. Taşların enerjisine ve şifasına inananlar, evinde uygun konumlarda sitrin taşı bulundurmaya başladı. Neden sitrin taşı almalıyım diyenlere tek bir konudan bahsetmek doğru olmayacaktır. Ancak bu taşın bereket ve bolluk getirdiğini şimdiden söyleyelim. Pek çok evin bereketle ve bollukla dolması için kullanılan sitrin taşı, sağlık için de birçok faydaya sahip.


sitrin taşı

Şifalı taşlara önem veren, taşların enerjisi ile kendi enerjisini yükseltmeyi dileyenler bu yazımızı sonuna kadar okuyabilir. Çünkü iyileştirici, şifalı ve yaşam kalitesine değer katan bu taş onlarca kişinin rahatlamasına yardım edecek. Daha önce hiç sitrin taşı almadıysan, nerede ve nasıl kullanılacağını merak ediyorsan; sana bu sayfada diyeceklerimiz olacak.



Sitrin taşı antik çağlardan günümüze kadar adını duyuran, o dönemlerde de şifalı olduğuna inanıldığı için değerli sayılan bir taştır. Haydi şimdi bu sarı ve kahve tonlarının hakim olduğu şifalı taşı beraber tanıyalım. Belki de sana iyi gelecek taşlardan biri sitrin taşıdır, deneyebilirsin!

 

sitrin taşı

 

Sitrin Taşı Nedir?

 

Kuvars kristali yapısıyla dikkat çeken sitrin taşı, bal sarısı tonlarına sahip olan değerli bir taştır. Değeri şifalı olması ve birçok sağlık sorununa iyi gelmesidir. Ekonomik açıdan herkesin alabileceği bir fiyatta olan sitrin taşı; adını renginden almıştır. Fransızca’da “citron” adı limon anlamını taşır. Limon sarısına ithafen bu isimle anılır. Yeşile çalan sarı rengi olduğu için bu kuvars türü sitrin olarak kullanılır.

 

Sitrin taşının geçmişi çok eski dönemlere uzanır. Bu taşın 1. yüzyıla kadar köklü bir geçmişi olduğu birçok kaynakta anlatılır. Roma ve Yunan uygarlıklarında sitrin taşı çok kıymetli bir aksesuar olarak tercih edilirdi. Antik kazılar, küpelerde ve kolyelerde sitrin taşının çok sık kullanıldığını kanıtlar niteliktedir.

 

Senelerce bereket ve bolluk için kullanılan sitrin taşı, günümüzde çok amaçlı kullanılıyor. Niyetleri güçlendiren sitrin taşı, hem aksesuar olarak hem de enerji dengeleme amacıyla çok sık tercih edilir. Bu taşın içinde bulunan demir, taşın rengini etkilemiştir. Doğal yapıda açık ve soluk bir sarı görünümü vardır. Şeffaf, saydam ve sarı - kahve tonlarında görünen sitrin taşı, birçok ülkede çıkmaktadır. Özellikle de Brezilya’da çok fazla miktarda sitrin taşı çıkarılmaktadır. Amerika, İspanya ve Rusya’da da sitrin taşı çıkarılıyor.

 

Peki, sitrin taşı nerede bulunur? Satın almak için doğal taş satışı yapan mağazalara bakabilirsin. Online platformda da güvenilir satıcılarla iletişime geçebilirsin.


sitrin taşı

Sitrin Taşının Anlamı Nedir?

 

Genellikle sitrin taşı anlamı bolluk ve bereketi temsil etmesiyle bilinir. Bu taşın kullanımı, iyi hissetmeyi sağlar. Şöyle diyelim: Kendini kötü hissettiğin bir günde sitrin taşını yanında taşıyabilirsin. Enerjini yükselterek pozitif düşünmeni destekleyebilir. Ayrıca doğal sitrin taşı yanında oldukça başarı ve kazanç sağlaman da kolaylaşabilir. 


sitrin taşı ve özellikleri

Sitrin Taşı Kullanımı Hakkında

 

Birçok kişinin merak ettiği o soruya yanıt verme zamanı geldi. Faydalarını görmek için sitrin taşı nasıl kullanılır? Bazı şifalı taşlarla beraber kullanılması önerilmez öncelikle bunu bilmelisin. Eğer sitrin taşının etkilerini görmek istiyorsan taşı tüm yüklerden arındırman lazım bunun için; 1 gece toprağa gömebilirsin. Topraktan çıkardığında sadece senin suyla ya da nemli bezle silmen önerilir. Taşı sen kullanacağın için enerjin taşa geçmeli. 

 

Bu taşı hangi amaç için kullanacaksan doğru konumu seçmelisin. Mesela bereket için tercih ediyorsan çalışma masanda ya da evinin kapısında bulundurabilirsin. Pozitif duyguların ve sağlığın için kullanacaksan tenine değecek şekilde aksesuar olarak kullanabilirsin. Bolluk, kazanç amaçlı sitrin taşı kullanacaksan cüzdanının bir gözünde bu taşı saklayabilirsin ya da her zaman giydiğin ceket gibi kıyafetlerin cebinde taşıyabilirsin.

 

Sitrin taşı kolye olarak kullanılacaksa taşın ucu aşağı bakmalı. Şayet sitrin taşı bileklik olarak kullanılacaksa; bilek kısmına taşın temas etmesi çok önemli. Enerjiyi bu doğru kullanım sayesinde yükseltebilir. Bu şifalı taş şahsi olarak kullanılmalıdır. Niyet, taşın enerjisini etkilemektedir. 

 

Yastık altında duran sitrin taşı, enerjisi sayesinde daha iyi uyumana yardım edebilir. Huzurla uyuyup ferah şekilde uyanmana destek olacaktır. Eğer uykuda çok bunaldığın dönemler olursa zihninin rahatlaması için yastığının altında sitrin taşını bulundurabilirsin. 


sitrin taşı kullanımı

Sitrin Taşı Nereden Alınır?

 

Diğer şifalı taşlar gibi sitrin taşı da pek çok yerden alınabilir. Ancak doğal ve gerçek olduğuna emin olduktan sonra taşı satın alman önerilir. Gerçek sitrin taşını, ortalama 10 TL’den başlayan fiyatlarda bulabilirsin. En uygun sitrin taşı kolye ucu olarak satılırken bileklik ve oda içi kullanıma uygun olanlar daha farklı etiketlerle karşına çıkabilir. Taşın boyasız, gerçek olduğunu anlamak için rengine ve şekline bakabilirsin. Mohs ölçeğinde sertliği 7 olan taşlar, gerçek taşlardır. Satış için sertifikası olan bayilerden sitrin taşı temin edebilirsin.

 

Elindeki ürün hakkında şüphelerin varsa; orjinal sitrin taşı nasıl anlaşılır diye kendi kendine düşünebilirsin. Sana gelen ürünü su dolu bardağa bırak. Eğer renginde solma ve akma oluşursa taşın boyama olduğunu anlayabilirsin. Taşta renk şeritleri yani fırça izleri varsa doğal değildir. Bu taşın saydam olduğunu hatırlatalım. Gördüğün saydamlık içinde baloncuk varsa orijinal olmadığına emin olabilirsin. Taşın yapısı baloncuk görünüme imkan vermez. 


sitrin taşı

Sitrin Taşının Faydaları Nelerdir?

 

Pek çok kişi sitrin taşı faydaları sayesinde bu taşı kullanmaya devam ediyor. Kimisi taşın etkisine inanmazken kimisi de bu taş sayesinde daha iyi hissettiğini ifade ediyor. Öncelikle sitrin taşının enerji çekme özelliğinden bahsedelim. Başarı, kazanç, huzur ve rahatlık gibi birçok konuda enerjiyi sana getirerek hayat kalitenin artmasına yardım eden bir taş olarak bilinir.

 

Sitrin taşı özellikleri faydaları arasında beyni uyarması da yer alıyor. Zihni uyarır ve daha dinç hissetmeni sağlar. Motivasyon duygusunun pekişmesine destek olan sitrin taşı okulda ve iş ortamında daha aktif daha başarılı olmana yardım edebilir.

 

Duygularını kontrol etmekte zorlandığın dönemlerde sitrin taşı gücü ile daha iyi hissedebilirsin. Çünkü sitrin taşı özellikleri arasında duyguları dengeleme gücü vardır. Kararlı, hassas, net olman gereken anlarda zihnini uyarır ve taşın enerjisi sayesinde iyi adımlar atmana yardım eder. Sitrin taşını yanında bulunduran kişinin neşeli ve pozitif olmasına yardım eder. Depresif ruh hallerinden arınmak adına sitrin taşından faydalanabilirsin.


sitrin taşı

Sitrin Taşı Hangi Çakraya İyi Gelir?

 

Sitrin kuvars taşı özellikleri arasında çakra açma etkisi dikkat çeker. Birkaç çakranın açılmasında rol oynadığı ifade edilen sitrin taşı, ruhen ve bedenen daha iyi hissetmene yardım edecektir. Bu taş sayesinde sakral ve solar pleksus çakraların açılması kolaylaşır.

 

Solar pleksus çakranın açılmasıyla beraber daha güçlü hissedebilirsin. Sakral çakranın açılması ise samimiyet ve tutku duygusu kendini hissettirir. Bu iki çakra, sitrin taşının yardımıyla açıldığında kişi günlük yaşamında kendini güçlü ve mutlu hissedebilir.


sitrin taşının etki ettiği çakralar

Bereket İçin Sitrin Taşı Kullanımı

 

Para taşı adıyla bilinen sitrin taşı, bereket getirmesi amacıyla birçok şekilde kullanılır. Eğer özellikle de bereket getirmesi için sitrin taşından faydalanmak istersen mutlaka cüzdanına girebilecek bir boyutta sitrin taşımalısın. Çanta, cüzdan, para kasası, kumbara gibi parayı temsil eden objelerin yanında bu taşı bulundurabilirsin. Taşa niyetini yansıtman da mühim bir konu elbette. “Çalışıyorum, emek veriyorum, sabrediyorum ve paramın artmasını diliyorum.” gibi niyetini taşa aktarabilirsin.


sitrin taşını cüzdana koymak

Hangi Burçlar Sitrin Taşıyla Uyumlu?

 

Şifalı taşların iyi geldiği bazı burçlar vardır. Sitrin taşı hangi burç ile uyumludur diyorsan sana birkaç burçtan bahsedebiliriz. Aslında bu doğal taş kasım ayının doğum taşı olarak bilinir. Koç, Aslan, Terazi ve İkizler burcuna sahip olan kişilerin enerjileri sitrin taşına daha fazla yansır. Adı geçen burçların fazla enerjilerini dengelemek için sitrin taşının kullanımı bir seçenektir. Duyguları dengelemek ve hisleri tanımak için sitrin taşı kullanılabilir.


sitrin taşı ve burçlar

Sitrin Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Sitrin taşı nasıl temizlenir sorusuna yanıt arıyorsan ufak tüyo verme zamanı geldi. Taşın senden önceki temas ettiği kişilerin enerjisini silmen önemli. İstersen 1 gece toprakta bekletebilirsin. Vaktinin olmadığı bir güne denk geldiysen; akan suyun altında 2 dakika kadar bekletebilirsin.


sitrin taşı

 

İlginizi çekebilir: 

 

Doğal Enerji Taşları ve Şifalı Etkileri

Evin Enerjisini Tazeleyen 10 Pozitif Fikir

 

Seyahat Severler İçin Film ve Dizi Önerileri

Evde Bakımsız Kalmamak İçin 6 Altın Öneri

Evde Sıkılmamak İçin Yapabileceğin 11 Aktivite

 

Ailenle Evde Sıkılmadan Oynayacağın Oyun Önerileri

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler